• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Imao sam jednog i po igrača

"Imao sam Đokovića, kojeg nisam mogao da upotrijebim i Troickog koji je u padu forme", rekao je Bogdan Obradović poslije eliminacije od Argentine.

 Obradović: Imao sam jednog i po igrača Izvor: MONDO

Poslije eliminacije u polufinalu, pred svojim navijačima, selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović čestitao je svojim momcima na uloženom trudu, ne želeći da još "vruće glave" analizira poraz od Argentine, odnosno gubitak titule.

"Ne treba sada da se bavimo dubljim analizama, treba stvari da se slegnu", rekao je Obradović na početku svog izlaganja u nedjelju.

"Splet nesrećnih okolnosti doveo je do ovog poraza. Nije dobro kada imate prvog tenisera svijeta, a ne možete da ga upotrijebite. Onda je i poremećena harmonija izumeđu Janka i Viktora, jer ne znaju ko kada treba da igra. Osim ove proklete povrede koja se dogodila Novaku i Viktor je u padu forme. Maltene sam od trojice, imao jednog i po igrača", rekao je Obradović i apostrofirao mladost svog tima, kao i to da je već rješeno da će Ilija Bozoljac jednog dana zamijeniti Nenada Zimonjića.

"U nama postoji i dalje ta energija. To su sve mladi momci, poređani po godini rođenja od Tipsarevića do Đokovića, koji će i narednih godina napredovati".

Uz konstataciju da "nisu imali sreće na obje strane", Obradović je naglasio da svi zajedno idu naprijed.

"Ono što je rijetkost među reprezentacijama je da mi imamo zajedničke sastanke i komunikaciju, da svako kaže iskreno da li može da igra i pruži svoj maksimum. Imamo sjajnu atmosferu", uvjerava srpski selektor.

Sljedeće godine, zbog Olimpijskih igara, termin prvog kola Dejvis kupa trebalo bi da bude pomjeren za februar, odmah poslije Australijan opena. Srpski tim mogao bi da se nađe u nezavidnoj situaciji ako budu igrali u Evropi i na šljakastoj podlozi.

"To je odlično pitanje, ali nije za nas. Mi smo tu da igramo za Srbiju i tako će uvijek biti. Morao bih da vas podsjetim da je u proteklih pet godina jedino Endi Rodik odigrao više mečeva od Novaka Đokovića. Da u ovakvoj situaciji igra i ugrozi svoje zdravlje... pokazao je koliko je veliki igrač. To je samo još jedan dokaz koliko je ubitačan raspored za sve nas i time bi trebalo da se pozabavi ITF", naglasio je Tipsarević.

Janko Tipsarević je uz konstataciju da se "gluposti dešavaju" rekao da se osjeća razočarano, ali da je uvjeren da bi u petom meču dobio Davida Nalbandijana.

"Žalim samo u slučaju da Novak zbog povrede neće moći da igra do kraja sezone. Nadam se da se to neće desiti", izjavio je 13. teniser svijeta.

(A. P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC