• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji srpski MMA borac poražen: Aleksandar se vratio poslije dvije godine, izgubio na UFC 300

Autor Dušan Ninković

Bilo je zadovoljstvo ponovo vidjeti Aleksandra Rakića u oktagonu, ali nije mogao da pobijedi.

 Aleksandar Rakić poražen od Prohaska Izvor: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić vratio se u oktagon nakon gotovo dvije godine pauze zbog teške povrede, ali na veličnstvenoj priredbi UFC 300 nije uspio da stigne do pobjede. Od njega je bolji bio češki borc Jirži Prohaska, koji je sredinom druge runde razornim udarcima poljuljao Srbina, a zatim i natjerao sudiju da prekine meč.

Rakić je odlično počeo meč i radio je baš ono što je neophodno - držao je Prohasku na distanci, povremeno ga udarajući po nogama, uz strpljivo čekanje prilike za konkretnije napade. Trajalo je to gotovo dva minuta, prije nego što se i Jirži Prohaska konsolidovao i pronašao taktiku koja njemu odgovara. Uspio je da zada nekoliko udaraca, ali je utisak da je prva runda pripala srpskom borcu.

Ključni detalj borbe dogodio se sredinom druge runde, kada su Rakić i Prohaska razmijenili nekoliko silovitih udaraca, a jedan od njih prejako je pogodio srpskog borca. Odmah je bilo očigledno da je Aleksandar Rakić uzdrman, a iako se nekoliko desetina sekundi odupirao nije uspio da izbegne kraj meča. Previše vremena je bilo do kraja druge runde, a on se našao u parteru na sredini oktagona, gdje nije bilo spasa.

Čini se da je meč prelomilo baš to što se Rakić gotovo dvije godine nije borio. Iako je zadao više ozbiljnih udaraca tokom runde i po, Prohaska je pravio mnogo više štete kad god bi pogađao rivala. Djelovalo je da Rakiću fali malo smirenosti, na šta je vjerovatno uticala i prevelika želja da se dokaže nakon duge pauze. Takođe, kao da je srpskom borcu falilo čvrstine, one koja se stiče udarcima u oktagonu i koju nije moguće kreirati samo treninzima - da nije bilo duge pauze u prethodnom periodu, vjerovatno bi taktika bila drugačija, a ishod povoljniji po Rakića. Ipak, lijepo je bilo ponovo vidjeti u oktagonu najboljeg srpskog MMA borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC