• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava Novaku Đokoviću? Više ne liči na sebe! Nikad nije bilo ovako - zvižde mu, a vrijeme curi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta se muči i ni ne podsjeća na sebe!

 novak djokovic u najgoroj formi u karijeri pred rolan garos Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković prolazi kroz ogromne muke i nikako ne uspijeva da uhvati ritam. U Rimu je uz neuobičajene zvižduke na svoj račun izgubio u drugom meču turnira protiv Čileanca Alehandra Tabila i zabrinuo je navijače pred najvažniju fazu sezone na šljaci - Rolan Garos, na kojem će igrati za dvije nedjelje.

Samo dvije nedelje, a problemi su ogromni. Novak Đoković od Australijan opena ne liči na sebe, jer je nakon poraza protiv Janika Sinera u polufinalu u Melburnu odigrao možda nekoliko sati dobrog tenisa. A danas, u nedjeljnom meču protiv Čileanca, odigrao je jedan od najlošijih mečeva u karijeri.

U Rimu je Đoković pobijedio samo haotičnog Korentana Mutea i nedoraslog, u dva seta. Prethodno je bio na pauzi skoro mjesec dana, jer je propustio Masters u Madridu. Na prvom turniru na šljaci, u Montea Karlu od 7. do 14. aprila, Novak je počeo da liči na sebe i pobjedama protiv Roman Safijulina, Lorenca Musetija i Aleksa De Minora nagovestio je da će ovo biti mnogo uspješnije proljeće nego što jeste. A zapravo je najgore u Novakovoj karijeri, jer prvi put odlazi na Rolan Garos bez ijednog finala!

U Monte Karlu pobijedio ga je Kasper Rud, osmi nosilac, prethodno je u Majamiju takođe preskočio turnir nakon lošeg nastupa i u Indijan Velsu. U pustinji je Novak savladao samo Aleksandra Vukića, za mnoge anonimnog tenisera iz Australije, pa je takođe doživio bolan poraz od autsajdera, Luke Nardija iz Italije. Nešto slično kao danas sa Čileancem Tabilom.

Godinama, a ne mjesecima daleko sada djeluje Australijan open i januar 2024, kada je sve išlo prema planu do polufinala protiv Sinera. Padali su tada pred Novakom, kao i svake zime, redom rivali - Dino Prižmić, Aleksej Popirin, Tomas Martin Ečeveri, Adrijan Manarino, Tejlor Fric... Iako nije bilo trofeja, postojala je nada da će Novak poslije poraza brzo stati na noge. Sada, nažalost, postoji samo strepnja da li će naredne dvije nedelje bez tenisa biti dovoljne da se najbolji svih vremena pripremi kako bi trebalo za Pariz.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC