• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od njega neću dobiti poklon! Đoković poziva na oprez na Rolan Garosu, zna da opasnost vreba sa svih strana!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković u drugom kolu igra protiv Roberta Karbaljesa Baene i svjestan je šta ga čeka. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Najava meča Đoković Baena Rolan Garos Izvor: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Novak Đoković napravio je prvi od potrebnih sedam koraka za odbranu titule na Rolan Garosu. Za razliku od nekih prethodnih sezona kada je gledao mnogo unaprijed, analizirao žrijeb i pratio potencijalne rivale, ovog puta stvari radi drugačije. Spušta euforiju i razmišlja samo o prvom narednom rivalu. To je recept koji je izabrao za ovu godinu. Spreman je za drugog rivala na pariskoj šljaci.

Protivnik će mu biti čovjek kom je omiljena podloga upravo zemljana, što i ne čudi toliko, jer je to slučaj sa većinom španskih tenisera. Od Rafe Nadala koji je 14 puta podizao pehar u Bulonjskoj šumi, preko Karlosa Alkaraza, pa sve do čovjeka koji će se u četvrtak naći sa druge strane mreže na stadionu "Filip Šatrije".

Njihov meč neće početi prije 15 časova. Program od 12 sati otvaraju Arina Sabalenka (Bjelorusija) i Mojuka Učiijima (Japan), pa onda igraju Elina Svitolian (Ukrajina) i Dajana Pari (Francuska) i tek poslije toga izlaze Novak i Roberto. Dobra vijest za njih je svakako to što najveći stadion u kompleksu ima krov, pa tako najavljene vremenske nepogode i novi pljuskovi neće imati uticaj na njih.

Svjestan je i srpski as da će morati da "zapne" dobro i da neće smjeti da dozvoli da se ponove neke greške iz prvog kola i duela sa Pjerom Igom Erberom. "Baena je specijalista za šljaku. Znam ga, trenirali smo zajedno, borac je. Nema neko veliko oružje, nešto što odskače, da je snažno ili drugačije u odnosu na druge udarce. Solidan je na bekhendu, servisu, forhendu, riternu. Neće mi pokloniti pobjedu. Znam da moram da se spremim i da zaradim trijumf", poručio je Đoković.

HOĆE LI DOĆI TRUBAČI?

Na meču protiv Erbera na tribinama su bili trubači, uz jednog bubnjara i bili su zaduženi za pravljenje atmosfere. Očekivano, zdušno su podržavali domaćeg tenisera i pokušavali su da urade sve da poremete koncentraciju Srbina. U tome nisu uspjeli, iako su u određenim momentima dizali cijeli stadion na noge.

Hoće li opet doći i u drugom kolu? Odgovor na to pitanje dobićemo poslije 15 časova. Ako se to dogodi, biće zanimljivo vidjeti da li će ovog puta možda promijeniti stranu i navijati za Novaka možda ili će ponovo da budu na strani njegovog rivala.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC