• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri srebrne medalje za Banjalučane na Svjetskom prvenstvu u raftingu!

Autor Dragan Šutvić

Odlične rezultate ostvarili su takmičari iz Banjaluke.

 Svjetsko prvenstvo u raftingu rezultati prvog dana Izvor: Garrick Cameron/Garrick Cameron 2024

Tri srebrne medalje osvojili su rafteri banjalučkog Dajak kluba koji predstavljaju reprezentaciju BiH, prvog takmičarskog dana na Svjetskom prvenstvu u raftingu.

Medalje je osvojila master posada, u disciplinama sprint i H2H, dok se srebra domogla i domaća posada u uzrasnoj kategoriji do 19 godina.

"Bilo je veoma napeto. Malo nas je udario adrenalin jer je ovo prvo takmičenje za naš tim, prvo pa svjetsko. Uzeli smo srebro i veoma smo zadovoljni", rekao je ovo Darko Lazarević, kapiten reprezentacije BiH do 19 godina.

Seniorskoj posadi Dajak kluba, bronzana medalja je izmakla za 13 stotinki. U domaćem timu, međutim, ne kriju zadovoljstvo sa dvije osvojene medalje u master kategoriji i jednom u kategoriji do 19 godina.

"Mnogo smo trenirali pa malo ostaje žal i za medaljom u open konkurenciji. Bez obzira, ponosni smo na naše momke i na naš master tim", rekao je Dragan Babić, kapiten reprezentacije BiH, dodavši:

"Nastavljamo da povećavamo bilans naših medalja osvojenih na svjetskim prvenstvima a to je bio glavni cilj.

Zlatnu medalju u ženskoj seniorskoj konkurenciji osvojila je reprezentacija Novog Zelanda dok su u muškoj trijumfovali Brazilci. Drugo mjesto pripalo je reprezentaciji Austrije, a treće Slovencima.

"Poznajemo ovu rijeku, Bijeli buk je odličan za sprint, a mi smo puno radili i trenirali za ovo Svjetsko prvenstvo. Na kraju smo veoma zadovoljni što je sve ispalo onako kako smo zamislili", rekao je kapiten reprezentacije Brazila Lukas Paulinjo da Silva, naglasivši da je prvenstvo odlično organizovano, čak bolje nego prije dvije godine.

WRC World Rafting Championships 2024
Izvor: Garrick Cameron/Garrick Cameron 2024

Do zlatnih medalja u master kategoriji u disciplinama sprint i H2H stigla je posada Češke Republike. Do najsjajnijeg odličja u H2H disciplini došli su u direktnom dvoboju sa posadom banjalučkog Dajak kluba, a nakon trke nisu krili oduševljenje postignutim rezultatima.

"Naravno da smo zadovoljni. Dobro smo ušli u trku, izabrali smo koje ćemo bove napasti i to se na kraju pokazalo kao dobra odluka po naš tim", istakao je Martin Prohaska kapiten češkog master tima, izrazivši uvjerenje da će njegov tim i u slalomu osvojiti prvo mjesto.

Najviše medalja prvog takmičarskog dana osvojila je Češka, ukupno 11, a zatim slijede Britanci, Japanci i Amerikanci sa po četiri osvojene medalje.

Šampionat svijeta se nastavlja danas u 12 časova, trkama u disciplini H2H.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC