• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka treći put domaćin SP u raftingu! "Istorijski rezultati na prošlom takmičenju - da sad odemo stepenicu više!"

Autor Dragan Šutvić

Takmičenja se održavaju do 2. juna.

 Svjetsko prvenstvo u raftinfu Banja Luka 2024 najava  Izvor: wrc.ba

Banjaluka će do 2. juna, po treći put, biti domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu!

Do sada se ovo takmičenje u gradu na Vrbasu održavalo 2009. i 2022. godine, a direktor Aleksandar Pastir se na konferenciji za novinare, u najavi ovog takmičenja, zahvalio institucijama koje su pomogle da se ova manifestacija održi na Vrbasu, ali i svim ostalim sponzorima i pokroviteljima.

"Nakon što je Kina otkazala Svjetsko prvenstvo, mi smo imali samo šest mjeseci da organizujemo ovo takmičenje i zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom i republičkim institucijama sve smo uspjeli. Nadam se da će prvenstvo proteći kako treba i da će biti kao i do sada, na vrhunskom nivou", istakao je Aleksandar Pastir, dodavši da se očekuje učešće više od 60 timova iz 22 zemlje svijeta.

"Timovi su već pristigli i danas će biti održan prvi zvanični trening, a spust će se voziti od Krupe do Karanovca", naveo je Pastir.

Izvor: wrc.ba

Izvor: wrc.ba

Podsjetivši da je ceremonija otvaranja zakazana za srijedu (29. maj) u 18.00 časova, direktor Svjetskog prvenstva u raftingu je pozvao građane Banjaluke da dođu na stadion u Krupi na Vrbasu.

"Nakon otvaranja svi posjetioci će moći uživati u koncertu grupe Ultrazvuk, a potom počinju i zvanična takmičenja na lokaciji Bijeli buk koja će trajati do petka. Nakon toga se premještamo u kanjon Tijesno, gdje se nalazi jedina osvijetljena rafting staza na svijetu", rekao je Pastir.

Dodao je da će ove godine ovaj događaj biti posvećen Banjaluci i Krupi na Vrbasu, koja je kandidovana da ponese titulu jednog od najljepših sela svijeta.

"Sve smo resurse usmjerili da podržimo tu kandidaturu. Koristimo sve ekološke materijale i nastojimo da na taj način što manje narušavamo životnu sredinu", naglasio je Pastir.

Kapiten muške posade reprezentacije BiH i Dajak kluba Banja Luka Dragan Babić rekao je da će reprezentacija BiH ove godine nastupiti sa pet timova, od koji su četiri iz Banjaluke, te dodao da će timovi nastupiti u master i open kategoriji.

"Posljednja tri mjeseca naporno smo trenirali kako bismo spremno dočekali ovo prvenstvo. Na prethodnom prvenstvu naše posade su ostvarile istorijske rezultate i donijele šest medalja, a cilj je da na ovom prvenstvu rezultate podignemo bar za stepenicu više kako u master, tako i u open kategoriji", naveo je Babić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC