• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMINACIJA RUSA NA VRBASU: Završen Svjetski kup u raftingu Memorijal Branka Štulić 2023 - "Naše srce je i danas puno!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Želimo da se radujemo sa svima, sa našim prijateljima iz Banjaluke, sa momcima iz Srbije, sa našim bratskim srpskim narodom. Mi smo kod vas u gostima, primili ste nas, mogli smo da se takmičimo. Za nas je to veoma dobar znak rekao je šef ruskog tima Aleksej Širokov.

 rafting Izvor: Promo/RK Kanjon

Dva ruska tima iz Altaja osvojili su prva dva mjesta u generalnom poretku Svjetskog kupa u raftingu “Memorijal Branka Štulić”, koji je ovog vikenda održan na rijeci Vrbas. Treće mjesto osvojila je posada iz Tomska, takođe iz Rusije, dok je prva posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila u generalnom poretku peto mjesto.

"Zadovoljni smo rezultatom ostvarenim na Svjetskom kupu. Konkurencija je bila veoma jaka, Rusi su došli izuzetno spremni, a mi smo za ovo takmiečnje napravili dva tima, dvije posade, kako bismo nastavili sa pripremama za Evorpsko prvenstvo u Češkoj, što nam je glavni cilj ove sezone, da tamo osvojimo što više medalja. Svaku našu medalju, moram to reći, posvećujemo, jednim dijelom našoj Branki, a drugim gradu Banjaluci. To nas pokreće da ostvarujemo što bolje rezultate", kazao je kapiten banjalučkog tima Dragan Babić

Kod dama, u generalnom poretku Svjetskog kupa prvo mjesto osvojila je posada rafting tima Jenisejuska iz Krasnojarska (Rusija), drugo mjesto osvojila je posada RT Končar iz Zagreba, a treće mađarska posada Hungaroraft vumen tim.

Nakon takmičenja u spustu, i nakon proglašenja pobjednika, šef ruskog tima Aleksej Širokov nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima

"Bio je ovo odličan vikend za naše timove, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Ukratko – naše srce je i danas puno! Želimo da se radujemo sa svima, sa našim prijateljima iz Banjaluke, sa momcima iz Srbije, sa našim bratskim srpskim narodom. Mi smo kod vas u gostima, primili ste nas, mogli smo da se takmičimo. Za nas je to veoma dobar znak. Veoma smo srećni! Međunaordni kup je završen, ali nije završen život. Neka pobijedi sport i svi ćemo voljeti jedni druge. Ponosni smo što smo mogli da se dostojanstveno predstavimo i da pokažemo svoj rezultat, jer je rafting u Rusiji veoma razvijen", rekao je Širokov.

Izvor: RK Kanjon

Kapiten tima Jenisejuska Katarina Kožanova nije krila oduševljenje boravkom u Banjaluci.

"Nismo ovdje prvi put. Ja sam već šesti put u ovoj prelijepoj zemlji, odlična organizacija, super ljudi, organizatori. Veoma gostoljubiva zemlja. Mi ovdje uvijek dolazimo kao u svoju zemlju, uvijek sa velikim zadovoljstvom. Rijeka predobra, okolina je zadivljujuća, a kada je i vrijeme sunčano... Ljepota, odmor! Super je!" 

Pehare je najbolji timovima uručio internacionalni sudija iz Slovenije Milan Lovrenčič, koji zadovoljno istakao da je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

"Organizacija je bila besprijekorna, logistika na nivou, sudije su odradile odlično svoj dio posla i iskreno već se radujem dolasku na Memorijal iduće godine", kazao je na kraju Lovrenčič.

Na kraju, napomenimo da je na takmičenju Svjetskog kupa u Banjaluci učestvovalo 19 timova iz Austrije, Mađarske, Rusije, Velike Britanije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je organizovao RK Kanjon.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC