• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve spremno za početak: Banjaluka domaćin Svjetskog prvenstva u raftingu

Autor Haris Krhalić

Stiže više od 60 timova iz 20 različitih zemalja.

 rafting Izvor: Promo/RK Kanjon

Banjaluka i rijeka Vrbas po treći put ugostiće najbolje svjetske raftere. Do sada je potvrđen dolazak više od 60 timova iz dvadeset zemalja svijeta. Kako kažu u RK “Kanjon”, sve je već sada spremno za ovu veliku rafting smotru.

"Sve se dešava na potezu Karanovac - Krupa na Vrbasu. Sprint i H2H održaće se na stazi Bijeli buk. Slalom je u kanjonu Tijesno, a spust od Krupe do Karanovca. Ceremonija otvaranja održaće se u Krupi na Vrbasu u srijedu 29. maja od 18 časova, nakon toga održaće se koncert grupe Ultrazvuk, pa pošto će putevi biti otvoreni za saobraćaj pozivamo sve koji to žele i mogu da dođu na otvaranje, ali i da prisustvuju trkama na Vrbasu", kaže Aleksandar Pastir, napominjući da je cilj maksimalno ispromovisati upravo Krupu na Vrbasu u nastojanju da ona bude uvrštena u top 20 najpoželjnijih turističkih sela na svijetu.

Izvor: Promo/RK Kanjon

Za predstojeće Svjetsko prvenstvo vrijedno treniraju i banjalučki rafteri. Naša je rijeka, ulog je ogroman, a svi upravo od domaćih timova očekuju najbolje rezultate, kaže kapiten reprezentacije BiH i banjalučkog “Dajak kluba”, Dragan Babić.

"Cilj je naravno uvijek da budemo najbolji. Realno je da u open konkurenciji budemo među 4 ili 5 reprezentacija na svijetu, te da iz
prikrajka vrebamo neku od medalja. U master konkurenciji idemo na titulu što i ne krijemo, i u toj kategoriji smo sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Želimo da osvojimo Svjetsko prvenstvo i da odemo stepenicu naprijed u odnosu na prethodno Prvenstvo u Banjaluci gdje je naš master tim osvojio drugo mjesto. Sada želimo tu titulu, mislim da smo sazreli. Mislim da imamo snage da dođemo do toga", kaže Babić.

"U fokusu domaće publike na predstojećem šampionatu je naša master posada koja se prije dvije godine okitila zlatnom medaljom u sprintu i srebrom u generalnom poretku. Puno se radi, ovo prvenstvo moglo bi biti kruna karijere", kaže član master posade reprezentacije BiH Igor Kuzmanović.

"Dragan Babić je tu pojačanje u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo, s njim imamo pravo da se nadamo još boljem rezultatu. Tu su u čamcu još Nebojša Tadić i Andrej Zamolo. Andreja bih istaknuo jer čovjek naprosto briljira sa snagom koju ima", kaže Igor Kuzmamović, član master posade reprezentacije BiH, nadajući se da će njegov tim u najmanju ruku ponoviti rezultat sa prošlog Svjetskog prvesntva kada su osvojili čak tri medalje od kojih i jednu zlatnu, u disciplini sprint.

Svjetsko prvenstvo počinje u utorak, naše posade vrijedno treniraju i pozivaju sugrađane da im najvijanjem pomognu kako bi se domogli medalja na domaćoj rijeci. Sprint i H2H su na Bijelom buku, slalom je prvog juna u kanjonu Tijesno, a spust dan kasnije na potezu od Krupe na Vrbasu do Karanovca.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC