• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Česi i Japanci briljirali na Vrbasu: Domaći predstavnici danas bez medalje

Autor Haris Krhalić

Češke i japanske posade briljirale.

 česi rafting Izvor: Garrick Cameron/Garrick Cameron 2024

Češke i japanske posade briljirale su na Vrbasu tokom drugog takmičarskog dana Svjetskog prvenstva u raftingu. Tako su se u finalu discipline H2H našle dvije češke posade, a do zlata se domogla prva posada Češke republike.

"Naš tim preferira slalom, tako da ga jedva čekamo. Nismo ljubitelji discipline H2H Naša pobjeda je vrlo iznenađujuća za nas, jer je drugi tim bio veoma dobar u trci ali smo jako srećni i jedva čekamo slalom", kaže kapiten prve češke posade Filip Jelinek.

Treće mjesto osvojila je reprezentacija Brazila kojoj je sa prubušenim čamcem malo nedostajalo da se domogne finalne utrke.

Kod dama najuspješnije bile su Japanke. One su osvojile zlatnu medalju i u seniorskoj kategoriji i u kategoriji do 23 godine potvrdivši dominaciju japanskih ženskih posada.

"Pripremali smo se marljivo tokom posljednje dvije sedmice tako da smo u trku ušli sa željom da da damo sve od sebe. Trud se isplatio", kaže Misaki Niki kapiten japanske ženske seniorke posade.

"Veoma sam srećna zbog prvog mjesta u disciplini H2H Zahvalna sam svima na podršci. Talasi u rijeci su veoma veliki  i drugačije je nego u Japanu. Nervozni smo ali smo veoma srećni što smo prebrodili ovu trku i spremni smo za slalom", kaže kapiten posade do 23 godine, Mizuki Kondo.

Kod dama drugo mjesto osvojila je reprezetnacija Novog Zelanda, a treće su bile Amerikanke. Japanci su osvojili zlatnu medalju i u muškoj konkurenciji u kategoriji do 23 godine.

Domaće reprezentacije su danas ostale bez medalja, obzirom da je posada banjalučkog “Dajak kluba” koja predstavlja BiH u seniorskoj konkurenciji takmičenje završila u kavlifikacijama tako što ih je porazila reprezentacija Njemačke. Svoje učešće u kvalifikacijama je okončala i posada SRK “Bosna” iz Zenice.

Na kraju podsjetimo da se šampionat nastavlja sutra u 11 časova trkama u disciplini slalom. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC