• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pogledao u nebo, pomolio se i zaplakao: Poslije ovih riječi morao da napusti intervju

Srpski teniser Novak Đoković emotivno podnio osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

 NOvak Đoković emotivni govor poslije osvajanja zlatne medalje Izvor: RTS/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je toliko željenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pošto je u finalu pobijedio trenutno svog najvećeg rivala Karlosa Alkaraza (7:6, 7:6). Noletu je pao "kamen sa srca", sanjao je zlato oko svojih grudi još od kada je počeo da se bavi tenisom, a do sada nijednom nije uspjevao da prođe u polufinale i imao je bronzu iz Pekinga.

Ali, znao je dobro Nole da je sada možda i posljednja prilika i ostavio je sve što ima na terenu, zaigravši svoj najbolji tenis u cijeloj 2024. godini, zbog Srbije kojoj se u intervjuu za RTS posebno zahvalio: "Hvala, Srbijo. Nadam se da sam vas obradovao, narod je uvijek tu da me podrži, uvijek je tu uz sportiste. Volim moj narod. Uvijek sam želio zlato oko vrata, ne zbog sebe, nego zbog Srbije. Nadam se da su malo preko ekrana osjetili emocije koje sam imao. Jedva čekam da dođem među narod da slavimo zajedno. Ovo je trenutak koji sam čekao cijelog trenutka", rekao je Nole.

"Postigao sam ovo uz svoju porodicu, ženu, djecu... Nisu tu bili roditelji i najmlađi brat, bio je tu srednji brat, koji je uz mene naravno cijeli život. Oni znaju koliko žrtve je bilo neophodno da se uloži da se dođe dovdje. S obzirom na sve okolnosti od 2008. godine, osvojio sam sve što se može osvojiti, a ušao sam u svake Olimpijske igre od tada kao favorit i nisam uspjevao da je osvojim. Kada sam ovdje osvojio polufinale to je bilo kao da sam osvojio turnir. Osigurao sam medalju, ali sam znao da hoću zlato", poručio je srpski as i rekao da je pred sobom imao "najveći mogući zadatak u tenisu" jer je Karlos Alkaraz aktuelni osvajač Rolan Garosa i Vimbldona.

Dodavši da se osjećao mnogo bolje i da je znao da je ovo možda i posljednja šansa, dao je sve što je imao i zato to smatra da je napravio najveći sportski uspjeh u karijeri. Tako je još sinoć počelo slavlje srpskih sportista u olimpijskom selu uz kolo, a Nole se za kraj intervjua pomolio uz suze.

"Srbijo, volim te, ovo je za tebe. Idem da proslavim sa srpskim sportistima da onima koji su tu da dam podstrek, da dodirnu medalju. Vidjeću šta ću, toliko stvari, ljudi ne znam gdje sam, samo sam ovdje u svom srcu i Bog je veliki. Hvala ti Bože, što si mi dozvolio da budem ovdje", zaključio je najbolji teniser svih vremena koji je inače čak najavio da bi mogao da igra na sljedećim Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

Pogledajte i čitav intervju za RTS:

Novak Đoković za RTS
Izvor: Youtube/RTS Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Može li neko pokrenuti inicijativu da ga dočekamo ispred dvorane Srpska open, mi ga najviše i bezrezervno podržavamo, srbijanci ga vole samo kad pobjeđuje. Zaslužio je 100000 da ga dočeka u Banjaluci. Draško povedi ga obećao si

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC