• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perfekcija za Norisa u Singapuru - čeka nas drama u Formuli 1!

Autor Dragan Šutvić

Lando Noris pobijedio u Singapuru ispred Maksa Ferstapena i tako dodatno smanjio razliku u odnosu na šampiona Formule 1.

 Formula 1 Lando Noris pobijedio u Singapuru  Izvor: MOHD RASFAN / AFP / Profimedia (add new)

Vozač Meklarena Lando Noris došao je do pobjede na Velikoj nagradi Singapura, čime je napravio dodatni pritisak na šampiona i lidera u šampionatu Formule 1 Maksa Ferstapena, inače drugoplasiranog u ovoj trci. To znači da je razlika smanjena za sedam bodova, pošto je Norisu dodatni bod za najbrži krug trke "skinuo" donedavni kolega u Meklarenu Danijel Rikardo (RB), inače najsporiji vozač na današnjoj trci.

Na šest trka do kraja šampiona Formule 1, Noris ima 52 boda manje od Ferstapena i u teoriji može da dođe do titule, posebno ako nastavi da vozi kao što je u Singapuru. Bio je ubjedljivo najbrži u kvalifikacijama, pa i na stazi gdje nije dozvolio da u bilo kom trenutku prepusti prvo mjesto, s tim da je napravio dvije manje greške koje ga nisu koštale trećeg trijumfa u karijeri.

Na podijumu se uz Norisa i Ferstapena našao i Oskar Pijastri (Meklaren) koji je uspio da ispravi grešku iz kvalifikacija, kada su oba Mercedesa završila ispred njega. Tako je njihov Rasel završio na četvrtom mjestu, Lekler (Ferari) na petom, dok je njegov budući kolega Hamilton (Mercedes) bio šesti. Bodove su zaradili još Sainc (Ferari), Alonso (Aston Martin), Hilkenberg (Has) i Perez (Red Bul).

Sama trka u Singapuru nije bila pretjerano zanimljiva, nismo vidjeli najavljenu kišu, nije bilo gotovo nikakvih incidenata, ali je možda i na to konačno došao red jer je sezona bila i "previše uzbudljiva".

U generalnom šampionatu i dalje je vodeći pomenuti Ferstapen sa 331 bodom, Noris je na 279, Lekler na 245, Pijastri na 237, a već "debelo iza" je Sainc sa 190. Što se tiče generalnog plasmana konstruktora, Meklaren vodi sa 516, Red Bul je na 475, a Ferari na 441.

Naredna trka vozi se tek 20. oktobra u Teksasu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC