• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novače, ovo moram da ti kažem": Plakali na tribinama zbog Rafinog dirljivog govora Đokoviću

Rafael Nadal obratio se direktno Novaku Đokoviću u Rijadu i uputio mi divne riječi. Scena je bila tako emotivna da su neki plakali zbog nje.

 Nadalova poruka Đokoviću nakon posljednjeg meča Izvor: Youtube/ Turki Alalshikh/Printscreen

Rafael Nadal izgubio je u meču protiv Novaka Đokovića u Saudijskoj Arabiji. U svom poslednjem nastupu na singl-turniru u karijeri, španski velikan nije uspio da osvoji set protiv Srbina, pa je nakon 0:2 u borbi za treće mjesto dobio veličanstven ispraćaj u Rijadu.

Nakon što je dobio poklon od zlata od saudijskih domaćina, nakon što mu je Novak Đoković uputio emotivne riječi na rastanku, Španac je uzeo mikrofon i održao govor koji je na momente i rasplakao pojedine u dvorani.

"Prije svega, moram da zahvalim svima ovdje. Bilo je ovo nevjerovatnih nekoliko dana, hvala njegovoj ekselensiji, svim ljudima koji su uložili veliki trud da organizuju ovaj veliki događaj, da dovedu fantastične igrače. Igrali smo pred jednom od najstrastvenijih publika, kao što je i Novak rekao", kazao je Nadal.

"Hoću da uputim nekoliko riječi Novaku, hvala za sve, za sve što si rekao danas, za sve momente koje smo dijelili na terenu tokom naših karijera. Bilo je to nevjerovatno rivalstvo, iz ličnog ugla moram da kažem da si me tjerao da idem preko svojih granica duže od 15 godina i da nije bilo tako, vjerovatno ne bih bio igrač koji sam danas".

Tokom tih Nadalovih riječi prolomio se glasni aplauz, a neki su i pustili suzu. Dodao je još samo jednu rečenicu: "Čestitam na svim titulama i tebi i tvom timu i želim i tebi i svim tvojim saradnicima".

Potom je Nadal odgovorio na pitanje voditelja - šta će mu najviše nedostajati iz karijere profesionalnog tenisera.

"Što se tiče toga šta će mi najviše nedostajati... Vjerovatno sve. Bilo je ovo ostvarenje sna, da budem igrač skoro 20 godina, da budem konkurentan, da igram na najvećim stadionima na svijetu. To sam gledao kao klinac na TV-u i ne mogu da budem zahvalan za to što sa ostvario snove, što sam dobio veliku ljubav svuda, što sam igrao na velikim turnirima sa svim ovim igračima", kazao je Nadal, budući teniski penzioner.

On će krajem novembra učestvovati na završnom turniru Dejvis kupa i biće to njegov definitivni oproštaj od tenisa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC