• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP: Meč godine Noleta i Mareja

Udruženje teniskih profesionalaca objavilo je listu pet najboljih mečeva odigranih na ATP Turu 2011. Novak Đoković igrao je u dva najbolja!

 ATP: Meč godine Noleta i Mareja  Izvor: MONDO

Polufinalni okršaj rimskog Mastersa, u kojem je Novak Đoković pobijedio Endija Mareja 6:1, 3:6, 7:6 (7:2), proglašen je mečom godine u izboru Udruženja teniskih profesionalaca.

Meč odigran sparne subotnje večeri 14. maja donio je dominaciju Đokovića u prvom setu, zatim Marejov preokret i onda "povratak iz mrtvih" umornog Novaka, kada je Britanac vodio 5:4 u trećem setu i servirao za pobjedu.

Marej nijednom nije došao do meč-lopte, dok je Novak iskoristio treću šansu da oduzme servis protivniku, izjednači na 5:5 i kasnije superiorno uzme odlučujući "taj-brejk".

Bila je to njegova 37. uzastopna pobjeda od početka godine, a dan kasnije u finalu je "oduvao" Rafaela Nadala (6:4, 6:4), mada su mnogi strijepili da poslije lavovske borbe sa Marejom neće imati dovoljno snage da se suprotstavi "kralju šljake".

Marej se poslije žalio kako mu se maltene nikada nije dogodilo da izgubi gem kada servira za pobjedu...

I drugoplasirani meč na ovoj listi ATP, imao je Novaka za jednog od aktera - u pitanju je finale Mastersa u Majamiju (3. aprila) protiv Nadala - 4:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Bilo je to njihovo drugo uzastopno odmjeravanje snaga u velikom finalu, pošto je Đoković dvije nedjelje ranije trijumfovao u Indijan Velsu, takođe poslije vođstva Nadala od 1:0 u setovima.

Novak je novom pobjedom počeo da "ulazi u glavu" španskog tenisera, što je kulminiralo početkom maja na madridskom Mastersu i zatim na pomenutom turniru u Rimu.

Što se tiče Majamija, Đoković je izjavio da mu je to jedno od "najboljih i najneizvjesnijih finala u karijeri".

U trećem setu nijedan teniser nije uspio da dođe do šanse za brejk, a čak i "taj-brejk" bio je neizvjestan do posljednjeg poena.

"Nevjerovatno visok nivo tenisa. Svi su uživali, pa čak i nas dvojica na terenu. Mislim da do posljednjeg udarca nije moglo da se predvidi ko će pobijediti", izjavio je Đoković.

ATP je ranije objavio da je na treće mjesto svrstan meč Tomaša Berdiha i Janka Tipsarevića na završnom Mastersu u Londonu (2:6, 6:3, 7:6).

Četvrti je duel Endija Rodika i Miloša Raonića u finalu Memfisa (7:6, 6:7, 7:5), dok se na peto mjesto plasirao meč Rišara Gaskea i Rodžera Federera u trećem kolu Rima (4:6, 7:6, 7:6).

ATP u ovom prilikom nije uzeo u obzir grend slem turnire i mečeve Dejvis kupa, za koje pravi posebnu listu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC