• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Seči zaustavio Partizan

Partizan porazom u Egeru 8:12 zakomplikovao život u Grupi C vaterpolo Evrolige. Briljirao Zoltan Seči. Izgubila i Vojvodina.

 VATERPOLO (EL): Seči zaustavio Partizan Izvor: MONDO

Prvak Evrope sve je dalji od četvrtfinala Evrolige!

Partizan je uspio da izgubi meč od Egera i da dva kola prije kraja takmičenja po grupama strijepi za prolaz u četvrtfinale.

Crno-bijeli su odbranu titule počeli porazom u Beogradu protiv Segeda (8:9). Međutim, bodom u gostima protiv Vašaša (10:10) i pobjedom nad Egerom na Banjci (9:6) uspjeli su da uhvate priključak za vodećim ekipama.

Ipak, Eger je u srijedu bio prejak za Partizan - 12:8 (3:0, 2:3, 2:3, 5:2). Bila je to sjajna predstava mađarskog šampiona, u kojoj je glavnu ulogu imao veteran Zoltan Seči - golman Egera i mađarske reprezentacije.

Jednostavno, branio je sve - od zicera sa dva metra do peterca.

Eger je stigao do prvih bodova u četvrtom kolu i tako znatno pomogao Segedu i Vašašu u borbi sa Partizanom za četvrtfinale. Beograđanima je malo toga polazilo za rukom. Odlučujuće su bile prva i četvrta četvrtina koje su vaterpolisti Partizana odigrali vrlo loše.

Domaćin je poveo iskoristivši drugog igrača više na meču. Strijelac prvog gola na utakmici, poslije skoro tri minuta od početka, bio je Kanađanin Kevim Grem.

Crno-bijeli su imali priliku da prvi stignu u vođstvo, ali je iskusni Zoltan Seči briljirao među stativama mađarskog tima.

Eger je veoma brzo imao ubjedljivu prednost od 3:0. Ispostaviće se nedostinu. Prvo je Gabor Kovač uz veliku pomoć Slobodana Sora povisio na 2:0, da bi već u sljedećem napadu Egera i Lukaš Seman savladao reprezentativnog golmana Srbije. Bila je to druga realizacija igrača više domaćeg tima.

Partizan je više od deset minuta bio bez gola na plivalištu Egera - led je probio Miloš Ćuk. Aktuelni prvak Evrope iskoristio je tek četvrtu brojčanu prednost u bazenu.

Ipak, domaćin nije dozvolio Beograđanima da dugo budu na minus dva. Proradio je Peter Biroš i to u trenutku dok su snage bile izjednačene.

Poslije odlične asistencije Vladimira Vujasinovića na dva metra, Milan Aleksić uspijeva da pogodi mrežu za 4:2. Partizan je imao napad da priđe na gol zaostatka, ali nije uspio. Ono što nije pošlo za rukom srpskim jeste domaćim vaterpolistima.

Biroš je iskoristio peterac i vratio na plus tri.

Partizan je, ipak, uspio da dobije drugu četvrtinu, koja je bila dosta bolja od prve. Stefan Mitrović postigao je svoj prvi gol za 5:3, što je i bio rezultat poslije 16 minuta igre.

Velika borba vodila se u trećoj četvrtini, koju je srpski šampion dobio ponovo sa 3:2. Ovaj put Partizan je odlično koristio igrača više, tačnije sjajno se ispred gola Egera snalazio Mitrović, koji je u dva navrata uspijevao da odbijene lopte smjesti iza leđa Sečija.

I Mađari su oba gola postigli sa igračem više.

"Valjak" je konstantno bio na gol-dva zaostatka, da bi u posljednjem napadu treće dionice propustio priliku da prvi put izjednači rezutat.

Grem je postigao prvi gol na početku posljednje četvrtine, a na drugoj strani Seči zaustavlja peterac Mitroviću i praktično rješava pitanje pobjednika. Iako je u tom trenutku do kraja utakmice ostalo šest minuta, jasno je bilo da je psihološka prednost potpuno otišla na stranu Mađara.

Eger je svoje prilike maksimalno koristio, pa je tako, za razliku od Mitrovića, Hošnjanski savladao Sora - 9:6. Do kraja još tri gola Egera i dva Partizana za konačnih 12:8.

Za Eger golove su postigli Kevin Grem i Norbert Hošnjanski po tri, Peter Biroš dva, a po jedna gol dali su Gabor Kovač, Lukaš Seman, Benke Batori i Žolt Varga. Sa druge Strane Stefan Mitrović je tri puta savladao Sečija, Milan Aleksić je to učinio dva puta, dok su po gol postigli Miloš Ćuk, Aleksandar Radović i Laslo Šuranji.

GRUPA C

Eger - Partizan 12:8 (3:0, 2:3, 2:3, 5:2)
Seged - Vašaš 12:12

TABELA: Vašaš 8, Seged 7, Partizan 4, Eger 3.



I vaterpolisti novosadske Vojvodine izgubili su večeras kod kuće od dubrovačkog Juga sa 11:7, u četvrtom kolu Grupe B Evrolige.

Vojvodini je ovo treći poraz uz jedan remi i nalazi se na posljednjem mjestu u grupi.

Novosađani u sljedećem kolu gostuju Špandauu u Njemačkoj osmog februara.

TABELA: Jug 12, Mladost (-1) 6, Špandau (-1) 1, Vojvodina 1 bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC