• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Svježa krv pred EP, pozvan Mandić

Udovičić saopštio spisak igrača koji konkurišu za sastav na EP. Nema Vapenskog, pozvani Dušan Mandić, Aleksa i Luka Šaponjić. "Potrebna nam je svježa krv", kaže selektor Srbije.

 VATERPOLO: Svježa krv pred EP, pozvan Mandić Izvor: MONDO

Približava se novo veliko takmičenje, novi veliki ispit za vaterpolo reprezentaciju Srbije. "Delfini" su nas već navikli na uspjehe i nema ko ne bi stavio novac na to da će i na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu (druga polovina januara) dati apsolutno sve od sebe da ponovo obraduju naciju.

Pred početak priprema za šampionat u Holandiji, selektor Dejan Udovičić izašao je pred novinare i saopštio spisak od 18 igrača na koje računa tokom priprema i za EP.

Iznenađenje je da na spisku nema, do sada standardnog, Borisa Vapenskog iz Vojvodine. Umjesto njega tu je supertalentovani Dušan Mandić iz Partizana. Pozvani su i Aleksa i Luka Šaponjić.

Udovičić je to obrazložio ovim rečima: "Potrebna nam je sveža krv pred EP".

"Vapenski je već duže vrijeme na prekretnici. Činimo sve da mu pomognemo, ali neke stvari mora sam da razriješi. Nije otpisan zauvijek iz reprezentacije, ali želja i angažovanje moraju da budu na višem nivou", rekao je selektor.

Udovičić je naglasio da će nacionalni tim, kao i uvijek, pokušati da ostvari što bolji plasman na EP u Ajndhovenu, ali da će to takmičenje prije svega iskoristiti kao posljednju i najveću provjeru pred Olimpijske igre u Londonu. A zna se da će Srbija tamo "pucati" na sam vrh.

"Grupa je teška, ali sam zadovoljan. Najvažnije je da vidimo kakve su nam mogućnosti uoči OI u Londonu. Važno je za početak da prođemo grupu, a poslije ćemo vidjeti šta će biti. Naravno da svi želimo da napadnemo prvo mjesto, to je naš dug preme prethodnim generacijama srpskog vaterpola, ali i onima koji dolaze", rekao je Udovičić.

On je naglasio da će svi koji budu igrali na šampionatu, a i oni koji su na pripremama, imati šansu da radom, zalaganjem, igrama, "kupe" mjesto za OI u Londonu.

"Potrebna nam je svježa krv pred ovo EP, a svu odgovornost za spisak i rezultate snosiću ja kao selektor. Ako neko od igrača 'iskoči' na šampionatu imaće dobru šansu da se nađe u timu za OI", poruka je Udovičića.

Reprezentativci će se okupiti u subotu, a od 26. do 30. decembra boraviće u Holandiji. Od 8. januara "delfini" će igrati na turniru u Grčkoj.

Spisak igrača:

Golmani: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović.

Centri: Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Nemanja Ubović.

Bekovi: Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Rađen.

Desna strana: Marko Avramović, Živko Gocić, Filip Filipović, Luka Šaponjić i Dušan Mandić.

Lijeva strana: Miloš Ćuk, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić.

Vaterpolisti Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Holandiji od 16. do 29. januara u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Španijom. Prvi meč je protiv Španije.

Titulu brani Hrvatska (bila je prva na prethodnom šampionatu u Zagrebu), Italijani su bili drugi, a Srbija treća.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC