• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIA: Trke u Srbiji? Podrška da, novac ne

"FIA je spremna da pruži podršku u svakom smislu, oraganizaciono i savjetima, ali FIA kao svjetska organizacija ne može da finansira izgradnju objekata i trka", rekao je predsjednik FIA i bivši direktor Formula 1 Ferari tima.

 FIA: Trke u Srbiji? Podrška da, novac ne Izvor: MONDO

Predsjednik Svjetske automobilske federacije (FIA) Žan Tod poručio je u petak u Beogradu da Srbija ima podršku te organizacije za izgradnju infrastrukture i organizovanje auto trka, ali da sama mora pronaći finansijsku potporu.

"FIA je spremna da pruži podršku u svakom smislu, oraganizaciono i savjetima, ali FIA kao svjetska organizacija ne može da finansira izgradnju objekata i trka", rekao je predsjednik FIA i bivši direktor Formula 1 Ferari tima.

Tod je govorio na konferenciji za štampu povodom proslave 90 godina Auto-moto saveza Srbije i tom prilikom je istakao dobru saradnju između srpskog saveza i FIA.

Generalni sekretar AMS Slobodan Nikačević ocijenio je da Srbija treba da organizuje trke na Evropskom nivou na kružnoj stazi oko Ušća ali da pored dobre volje za organizaciju nedostaje pažnja publike zbog koje ni sponzori nisu zainteresovani da podrže organizaciju.

Tod je u okviru globalne FIA akcije za bezbjednost saobraćaja naglasio i važnost razvoja svesti o bezbjednosti saobraćaja i ulogu koju organizacije i sportisti iz auto-moto svijeta imaju u podizanju bezbjednosti na putevima.

On je naveo primjere nekih vrhunskih asova, poput sedmostrukog F1 šampiona Mihaela Šumahera koji su puno učinili za skretanje pažnje na problem bezbjednosti na putevima i rekao da i srpski sportisti koji imaju međunarodnu reputaciju mogu puno da učine na tom polju.

Tod će biti u Beogradu i u maju sljedeće godine kada će učestvovati na konferenciji FIA klubova koja će biti održanna u glavnom gradu Srbije.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC