• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIA prima u članstvo Republiku Srpsku?

Predsjednik Svjetske automobilističke asocijacije Žan Tod kaže da je FIA zainteresovana za razgovor oko prijema Auto-moto saveza Republike Srpske u članstvo ove organizacije.

 FIA prima u članstvo Republiku Srpsku? Izvor: MONDO

Tod je u Beogradu tokom susreta sa generalnim sekretarom AMS RS Nikolom Manojlovićem rekao da će uskoro doći do kontakta rukovodstva AMS RS i čelnika FIA, poslije kojeg bi trebalo da uslijedi i zajednički sastanak u centrali FIA.

Manojlović je upoznao Toda sa organizacijom AMS RS koja broji 40 auto-moto društava, 166 zaposlenih i sa 27 projekata iz oblasti preventive i obrazovanja u vezi sa bezbjednošću saobraćaja.

Tod je upoznat sa činjenicom da AMS RS jedini u regionu sprovodi određeni broj obrazovno-preventivnih projekata, poput preventivnog pokretnog tehničkog pregleda, kao i sa činjenicom da učenici iz Republike Srpske duži niz godina ne mogu da se takmiče sa svojim vršnjacima iz Evrope na međunarodnim takmičenjima, iako AMS RS organizuje republičko preventivno-obrazovno takmičenje "Djeca u saobraćaju" po standardima FIA.

"Predsjednika FIA smo upoznali i sa činjenicom da je AMS RS u 2011. godini podržao 80 odsto održanih trka i pozvali ga da prisustvuje manifestaciji obilježavanja 20 godina postojanja AMS RS, koja će biti održana sljedeće godine u Banjaluci", rekao je Manojlović za "Glas Srpske".

Predstavnici AMS RS su u Beogradu održali i niz razgovora sa generalnim sekretarima nacionalnih klubova iz regiona i Evrope, a posebnu podršku prijemu AMS RS u FIA dao je generalni sekretar grčkog Auto u turing kluba (ELPA) Joanis Anagnostopulos.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC