• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SEHA): Liga dobila sponzora

Izgleda da su konačno riješeni problemi svih klubova koji učestvuju u regionalnoj rukometnoj SEHA ligi.

 RUKOMET (SEHA): Liga dobila sponzora Izvor: MONDO

U srijedu u Zagrebu SEHA liga je potpisala višegodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom "Uniline", čime su stečeni uslovi da u drugom dijelu sezone klubovi ne moraju snositi troškove takmičenja, što je bio najveći problem lige, prenose "Nezavisne novine".

Osim predsjednika RS Hrvatske Sandija Šole, direktora Zagreba CO Bartola Kaleba, predsjednika Uprave Turističke agencije "Uniline" Borisa Žgombe, potpisivanju ugovora prisustvovao je i "alfa i omega" hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

"Hrvatski rukometni savez nije na državnim jaslama i mi smo primorani snalaziti se na tržištu. Jedini državni sponzor nam je HEP, s 2,5 milijuna kuna, ali Savez kroz plaćanje poreza i doprinosa vrati i više od tog iznosa natrag u blagajnu. A ista priča je i sa Zagrebom, koji plati više poreza nego što dobije novaca od države", kaže Gobac i dodaje:

"Regionalna SEHA liga je pun pogodak. Želimo rukomet staviti na mjesto gdje i pripada, kao najprihvatljiviji sport u ovoj regiji".

Ovim potezom opstanak SEHA lige više nije upitan, jer će sada biti mnogo zanimljivija i primamljivija za sve klubove iz regiona. Planovi regionalnog takmičenja za budućnost su veliki.

"SEHA liga je u usponu i najbrže se razvija, a očekujemo da će postati najkvalitetnija u regiji. Višegodišnji ugovor koji smo potpisali sa 'Unilineom' odnosi se na sve klubove koji učestvuju u takmičenju. Želja nam je da već iduće sezone pojačamo ligu sa slovenačkim i mađarskim klubovima, čime bi SEHA postala i među najjačima u Evropi", rekao je Ivica Blažičko, u ime "Sportske dimenzije", koja je vlasnik marketinških prava SEHA lige.

Ono što bi moglo privući i mnoge druge sponzore da ulažu u ovo takmičenje je i dogovor koji je "Sportska dimenzija" postigla sa HRT-om o TV prenosima utakmica. U toku su pregovori i sa ostalim nacionalnim televizijama u regionu.

"Od Nove godine, u nastavku sezone, utakmice će biti na HRT-u, tako da će se moći pratiti na našem području. U pregovorima smo i sa ostalim televizijama iz regije i nadamo se kako ćemo uskoro i s njima dogovoriti suradnju. Ulaskom slovenskih i mađarskih predstavnika u regionalnu ligu ne bi se išlo na njeno proširenje. Mislimo da je ovakav format dobar, jer ćemo radije birati kvalitetu klubova nego njihovu kvantitetu", dodao je Blažičko.

U svakom slučaju, od Nove godine SEHA liga bi konačno mogla početi ličiti na mnogo ozbiljnije takmičenje nego u prvom dijelu sezone. Igrao je kada ko može, pa se znalo desiti da se u istom danu igraju utakmice trećeg, petog i 11. kola. No, dolaskom generalnog sponzora priča bi se mogla promijeniti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC