• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Brakočevićeva sportisti godine

Najbolji teniser na svijetu i kapiten šampionki Evrope u odbojci najuspješniji su sportisti u izboru Olimpijskog komiteta. Najbolji trener Marijan Vajda.

 Đoković i Brakočevićeva sportisti godine Izvor: MONDO

Novak Đoković, prvoplasirani teniser ATP liste, zaslužio je priznanje sjajnom sezonom u kojoj je ostvario 70 pobjeda, uz šest poraza i osvojio 10 ATP titula.

U svoju kolekciju trofeja dodao je i tri gren slema i pet trofeja turnira Masters serije.

Podsjetimo, Đoković je nedavno, između ostalog, dobio i priznanje Međunarodne teniske federacije, Sportskog saveza Srbije, banjalučkih "Nezavisnih novina", a Bi-Bi-Si ga je proglasio sportskom ličnošću godine van Velike Britanije...

Jovana Brakočević, odbojkašica japanskog Marvelusa, blistala je u dresu nacionalne reprezentacije i predvodila je do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, odbrane trofeja Evropske lige i trećeg mjesta na Gran priju.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, gdje je obilježen i dan OKS, za najbolju mušku ekipu proglašena je državna vaterpolo reprezentacija, a za žensku odbojkaška reprezentacija.

Srpski vaterpolisti su tokom 2011. godine odbranili trofej Svjetske lige i osvojili srebrnu medalju na prvenstvu svijeta u Šangaju.

Laskavo priznanje u konkurenciji mladih sportista dodijeljeno je odbojkašu Urošu Kovačeviću, dok je za najboljeg među trenerima, drugu godinu zaredom, proglašen Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića.

Odbojkaškom savezu Srbije dodijeljen je trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta "Sport i društvena odgovornost" za projekat "Odbojka spaja".

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC