• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukomet: Bojinović "pritiska" Vukovića

Iskusni srednji bek postigao 13 golova u derbiju francuskog prvenstva Monpelje - Šanberi i poslao poruku selektoru "orlova" da zaslužuje poziv za EP.

 Rukomet: Bojinović "pritiska" Vukovića  Izvor: MONDO

"Bojinović spada u igrače za koje znamo koliko i šta može, a Srbija nema toliku bazu da on ne bude na spisku od 28 imena", diplomatski je odgovorio selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković na pitanje zašto je iskusni srednji bek uvršten "samo" među rezerve na širem spisku za EP.

Na Bojinovićevoj poziciji prednost su dobili Žarko Šešum, Dalibor Čutura, Nikola Manojlović, Petar Nenadić i Luka Mitrović.

Ipak, s obzirom na to da je dugogodišnja uzdanica reprezentacije u sjajnoj formi, selektor će teško pronaći adekvatan odgovor na isto pitanje ako ga 14. januara ne uvrsti u konačan spisak od 16 igrača za EP.

U derbiju francuskog prvenstva, koji je možda i odlučio ishod šampionata, Bojinović je pogodio mrežu Šamberija 13 puta (iz 15 pokušaja) i svakako će, uz Nikolu Karabatića, biti među najzaslužnijim za eventualno osvajanje titule.

Reprezentativci Srbije okupiće se na pripremama za EP u Novom Sadu u nešto većem broju poslije 27. decembra i posljednjeg kola prvenstva Njemačke, a svi bi trebali da budu na okupu do kraja godine i kraja danskog šampionata, gdje nastupa "roviti" Petar Nenadić.

Kakvu će reprezentaciju Srbija imati na Evropskom prvenstvu u januaru biće jasnije za dvije nedjelje, do kad će Vukovićevi izabranici odigrati pripremne utakmice sa Rumunijom, Makedonijom i Češkom.

EP počinje 15. januara, a "orlovi" će nastupati u Grupi A u hali "Pionir", uz reprezentacije Poljske, Danske i Slovačke.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC