• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Bosna više nema ekipu!

Rukometni klub Bosna ostao je bez svih igrača! “Radije ćemo sjediti kod kuće nego da se neko igra našim životima”, poručili igrači šampiona BiH koji je pred gašenjem.

 RK Bosna više nema ekipu! Izvor: MONDO

Klub su napustili Tojčić, Uvodić, Raković, Pažin, Mesarić, Arapović i Gorenac, a nakon što je odlazak najavio i Karačić brod koji tone napustili su i domaći igrači Međić. Čakić, Tatar, Vražalić, Savić, Memić, Halilbegović, Mujanović i Terza, te Vujadinović i Martinović tako da RK Bosna od ponedjeljka više nema ekipu.

"Dogorjelo je do noktiju. Povratka više nema, ostavljeni smo na cjedilu. Tokom posljednjih šest mjeseci predsjednik kluba Muhamed Pilav obećavao nam je kule i gradove, no sve je ostalo samo na obećanjima. Na današnjem sastanku sa gospodinom Pilavom na kojem smo bili prisutni Vražalić, Halilbegović i ja, predsjednik nam je ponudio da oprostimo sva dugovanja prema nama od strane kluba zaključno sa decembrom što bi značilo da smo ovu polusezonu igrali besplatno, te da od januara igramo pod nekim novim uslovima koji ne zadovoljavaju ni minimum potreba vrhunskih sportaša. Na sastanku nam je rečeno da se ne zna ni ko je trener, jer navodno, ni sa Irfanom Smajlagićem nije postignut dogovor. Također, predsjednik nam je rekao da će pokušati dovesti nekoliko mlađih igrača, te da očekuje od nas da i pored svega navedenog osvojimo neki trofej, što graniči sa nemogućim”, izjavio je za sarajevski portal sportsport.ba kapiten Bosne Tarik Međić.

"Da nije žalosno, bilo bi smiješno.", rekao je Međić i dodao:

"Nakon sastanka kontaktirali smo preostale igrače koji su još uvijek članovi kluba i svi smo zajedno donijeli odluku - tražićemo raskid ugovora na štetu kluba. Na kraju se pitam čime smo ovo zaslužili. Prošle sezone osvojili smo titulu, plasiravšie se u osminu finala Lige prvaka napravili smo istorijski rezultat za bh. sport, a danas nam se sve ovo dešava. Vražalić, Čakić, Savić i ja smo članovi našeg nacionalnog tima i postavljam sebi pitanje da li je moguće da smo u ovoj situaciji", rekao je kapiten aktuelno šampiona BiH koji će sigurno prepustiti titulu nekom drugom.

"Želim ponoviti da svi nabrojani igrači stoje iza ove odluke i što se nas tiče radije ćemo sjediti kod kuće šest mjeseci nego da se neko igra sa našim životima, jer mi živimo od sporta", istakao je Međić.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC