• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Mi nemamo problema sa zlatom!

Odbojkaški savez Srbije svečanim koktelom obilježio kraj godine, u kojoj su reprezentativne selekcije sa 20 takmičenja donijele čak 15 medalja.

 ODBOJKA: Mi nemamo problema sa zlatom! Izvor: MONDO

Okruglo 20 godina, niko u Evropi nije uspio da objedini seniorske titule u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok to 2011. nisu uradili srpski odbojkaši u Beču, a odbojkašice u Beogradu.

Ako su trijumfi seniora kruna rada u jednom sportu, mlađe kategorije su baza bez koje nema isto tako uspješne sutrašnjice.

A, o budućnosti tog sporta u Srbiji najbolje govore odličja koja su tokom ove godine donijeli kadeti (prvaci Evrope i svijeta), kadetkinje (treće u Evropi i svijetu), juniori (treći u Evropi i svetu) i juniorke (vicešampionke Evrope)!

Da ne pominjemo posebno Balkanijade i druga takmičenja nešto manjeg značaja, konačan bilans 2011. su 15 osvojenih medalja i 23 pojedinačna priznanja našim igračima i igračicama.

Teško da je zemlja od osam miliona stanovnika mogla bolje...

"U doba ekonomske krize, dok svuda u svijetu vlada jagma za zlatom, mala Srbija i ovaj veliki Odbojkaški savez nemaju takvih problema. Vjerujem da smo takvu sreću zaslužili i da će tako biti i ubuduće. Možda u 2012. nećemo osvojiti zlata kao ove godine, ali jedino iz razloga što je to olimpijska godina i što neće biti tako mnogo takmičenja", rekao je generalni sekretar OSS Slobodan Milošević.

"Nismo prepotentni, samo dobro znamo koliko znoja, truda i energije ulaže svaki član naše organizacije, počevši od igrača, igračica i trenera".

Nagrade u ime nacionalnih selekcija primile su Mina Popović (najbolji bloker svijeta u kadetskoj konkurenciji), Aleksa Brđović, Danica Radenković i Dušan Petković.

Seniorsku žensku reprezentaciju predstavljala je tim menadžer Jelena Reljin, a seniore Mihajlo Mitić.

"Tek sad vidim koliko ljudi stoji iza nas", obratio se Mitić prisutnima na novogodišnjem koktelu.

"Zbog toga se dodatno trudimo da uzvratimo ovakvim uspjesima. Posebno raduje činjenica da imamo uspješne mlađe kategorije i da ne moramo da brinemo za budućnost srpske odbojke", dodao je dizač Crvene zvezde.

"Alfa i omega" srpske odbojke, Aleksandar Boričić, ponovio je da nije lako funkcionisati u današnjim ekonomskim uslovima, ali da odbojkašku porodicu problemi čine jačom i snažnijom.

Zahvalio se na podršci svim sponzorima Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, gradovima i klubovima.

"Zahvaljujući njima, uspjeli smo maltene svakog mjeseca da donesemo u Srbiju bar po jednu medalju", naveo je Boričić.

On je podsjetio da je OSS 2011. bio "veliki i u humanitarnom dijelu", da je pomagao savezima u drugim sportovima...

"Ove godine smo u Evropskoj odbojkaškoj federaciji apsolutno bili broj jedan, ne samo po rezultatima, nego i po organizaciji EP odbojkašica. Ostavili smo sjajan utisak u Beču, Japanu, Argentini, Brazilu i svim zemljama u kojima smo bili. Nismo imali nijedan problem, a donijeli smo mnogo radosti i pozitivne energije, u ne baš lakoj situaciji u Srbiji".

Boričić je dodao da je prisutna velika želja da "kraj 2012. dočekamo još radosnije, bar sa jednom olimpijskom medaljom".

"Normalno, prvo moramo da se kvalifikujemo za London, ali čvrsto vjerujem da ćemo imati sve uslove i atmosferu za to".

Prvi čovjek OSS na kraju je najavio niz novih akcija, kao što je propagiranje ulične odbojke, u okviru koje Savez ima posebnu komisiju, predvođenu Vasom Mijićem.

Treba istaći da će Srbija u junu, prvi put u istoriji, biti domaćin jednog vikenda u okviru svjetskog Gran prija odbojkašica.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC