• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener: Karolina može, ali kao da neće

Sven Greneveld poručio svjetskoj teniserki "broj jedan" da će za osvajanje prve grend slem titule morati da napravi racionalniji raspored.

 Trener: Karolina može, ali kao da neće Izvor: MONDO

Greneveld je posljednjih godina poznat po povremenom radu sa "Adidasovim" teniserima i teniserkama, kao što su Ana Ivanović, Endi Marej, Fernando Verdasko i Karolina Voznijacki.

Odgovarajući na pitanje o nezadovoljavajućim rezultatima Dankinje na grend slem turnirima, holandski stručnjak prebacio je odgovornost na samu Voznijacki i njenog oca Pjotra.

"Objašnjavao sam im da za grend slem titulu mora da se dobije sedam mečeva u rasponu od dvije nedjelje i kakvi moraju da budu pristup i koncentracija da bi se to uradilo. Međutim, njima je bilo važnije da Karolina ostane prva na WTA listi", rekao je Greneveld.

One koji površno prate tenis, začudiće činjenica da je Voznijacki postala svjetski "broj jedan" još 7. novembra 2010. i da je od tog trenutka samo jednu nedjelju (sredinom februara) provela na drugoj poziciji.

Zbog toga što nema trijumf na grend slem turnirima, predmet je osporavanja sa kakvima su prije nje morale da se suoče Dinara Safina i Jelena Janković.

Voznijacki u karijeri ima samo finale US opena 2009, dok je od preuzimanja prvog mjesta najdalje dogurala na Australijan openu ove godine - do polufinala.

"Pokazala je da je stabilna igračica. Samo mora da preskoči neke manje važne turnire i doći će do grend slem trofeja. Siguran sam da ne mora da igra tri nedjelje zaredom uoči Rolan Garosa, ni da prije Vimbldona igra na tvrdoj podlozi u Kopenhagenu", zaključio je Greneveld.

Voznijacki je nedavno sklopila saradnju sa Rikardom Sančezom, nekadašnjim trenerom "Džej Džej", tako da Holanđanin više neće imati ni minimalnog uticaja na njenu igru i planove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC