• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET : Srbija je u polufinalu

Rukometaši Srbije pobijedili Švedsku (24:21) i obezbijedili plasman među najbolje četiri evropske selekcije!

 RUKOMET : Srbija je u polufinalu Izvor: MONDO

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva! Dugo je tamo nije bilo, čitavih šesnaest godina!

Apsolutno zasluženo, s obzirom na to da su "orlovi" od prošlog ponedeljka pobijedili dva učesnika polufinala prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva! Dance, pa Šveđane!

Skandinavska škola rukometa pokazala se nedelotvornom protiv izabranika Veselina Vukovića. Snažni u odbrani, koncentrisani u napadu i, što je najvažnije, konačno nošeni velikom podrškom sa tribina, reprezentativci Srbije pobijedili su Švedsku i prvi osigurali mjesto među najbolje četiri evropske selekcije.

Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Marko Vujin (pet golova), a, naravno, čuvar mreže Darko Stanić ponovo je bio ključ uspjeha "orlova" sa 15 odbrana.

Ako vas zanima stanje na tabeli naše četvrtfinalne grupe kliknite OVDE.

Veselin Vuković prezadovoljan će leći da spava u ponedeljak uveče. Ako uopšte bude mogao da zaspi!

Najefikasniji igrač njegove ekipe na prethodna dva meča nije postigao ni gol, a Žarko Šešum, do večeras nedorečeni bek, četiri puta se upisao u listu strijelaca i na najbolji način dokazao da i te kako zaslužuje da nosi dres reprezentacije! To su samo neki od razloga za Vukovićevo i naše zadovoljstvo.

Dugo i opravdano osporavani rukometaši dokazuju na kontinentalnom šampionatu u svojoj zemlji da pripadaju rukometnom vrhu Evrope. Ka njemu se penju bez ikakve pomoći sudija, podrazumjevane za domaćina na velikim takmičenjima.

Splet okolnosti doveo je do toga da važna i velika prepreka na toj stazi budu Šveđani, naši veliki dužnici sa Svjetskih prvenstava 1999, 2001. i 2011. godine.

Pobeda nad Skandinavcima izborena je izvjesnije nego što se to na početku meča očekivalo. Da li zato što su čuli da im je za plasman u polufinale dovoljan bod ili zbog mlake početne atmosfere u Areni, tek Vukovićevi izabranici dozvolili su protivniku da povede 6:3.

Uslijedila je strahovita serija "orlova" - 5:0 sa igračem više, poslije koje nisu ispuštali vođstvo do kraja meča. Napadali su Šveđani prednost naše reprezentacije, ali je Ivan Nikčević golom iz kontre u smiraj prvog poluvremena ispisao rezultat na semaforu 14:11.

Drugo poluvrijeme donijelo je osmjeh na lice navijača i Veselina Vukovića. Razgoropadio se Žarko Šešum, postigao više golova nego od početka šampionata (samo dva) i nagovijestio bolju formu u nastavku takmičenja.

Šveđani su ponovo zaprijetili u 47. minutu, kada su iskoristili drugo isključenje Nikole Manojlovića da postignu dva gola i primaknu se na samo gol zaostatka. Srećom, Rajko Prodanović sa dva i Šešum sa jednim golom dokazali su da se napad "orlova" ne zasniva isključivo na dobroj igri Momira Ilića. Brzo su stvorili četiri gola prednosti i praktično riješili meč dva i po minuta pre kraja.

Ljubimac publike, čudotvorni golman Darko Stanić spriječio je Šveđane da režiraju iznenađenje i iznenade publiku. Sa druge strane, neophodno je istaći sjajnu partiju njegovog kolege Johana Hoestranda i njegovih 18 odbrana.

"Orlovi" u posljednjem kolu četvrtfinalne faze igraju protiv Makedonaca, a Vuković će taj susret najvjerovatnije iskoristiti za osvježavanje ekipe pred napad na titulu šampiona Evrope!

SRBIJA: Marjanac, Šešum 4, Vujin 5, Nikčević 3, Manojlović, Toskić, Stanić 16 odbrana, Ilić 2, Marković 1, Prodanović 3, Stojković 2, Rnić, Beljanski, Čutura 3, Stanković 1, Nenadić.

ŠVEDSKA: Anderson, Lundstrom 2, Anderson 2, Jernemir, Ekberg 4, Doder, Palicka, Stenbaken 1, Karlson 1, Jakobson 3, Hoestrand 18 odbrana, Petersen, Ekdal 8, Barud, Nilson.

(MONDO, foto: AP, MN PRESS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC