• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković je neuništiv!

Gotovo je! Novak je u finalu!

 Novak Đoković je neuništiv! Izvor: MONDO

Novak Đoković i Endi Marej odigrali su nezaboravan meč. Iako je danas 27. januar 2012. godine, neće biti iznenađenje da smo ovog petka odgledali najbolji teniski okršaj ove sezone.

Na veliku radost svih ljubitelja tenisa u Srbiji, navijača Novaka Đokovića, najbolji srpski teniser svih vremena plasirao se u novo gren slem finale. Poslije četiri časa i 51 minut najboljeg što tenis može da pruži, No1e je izborio finalni meč Australijan Opena, u kojem će se sastati sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

Do tada, prepričavaćemo ono što se danas odigralo na prepunoj "Rod Lejver Areni" u Melburnu: Đoković - Marej 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5!

Auh... Bilo je naporno gledati, a samo vršnjaci iz Beograda i Danblejna znaju kako je bilo tamo na terenu. Ratničkim rječnikom rečeno, "tukli su se do istrebljenja"!

TOK MEČA

Novak Đoković borio se sa Endijem Marejom za treći plasman u finale Australijan opena. Njihov meč je repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Novak dominantnom igrom stigao do trofeja (6:4, 6:2, 6:3).

Ovog puta, na "Rod Lejver Areni", počelo je slično. Đoković je dobio prvi set rezultatom 6:3, nakon što je ključni brejk napravio u šestom gemu i to bez izgubljenog poena. Potom je Srbin potvrdio brejk sjajnom igrom na svoj servis, poveo 5:2 i sačekao novi servis gem da završi posao u prvom setu.

Đoković je bolje počeo meč, pritiskao je servis Škota od početka i prvi put ga slomio za vođstvo od 3:1, ali je tada i sam prepustio servis vršnjaku iako je imao vođstvo od 40:15. Na "djusu", Đoković je zakucao loptu u mrežu i to je Marej iskoristio da se na kratko vrati u set (3:2).

Ipak, Marej je uspio da pronađe izlaz iz naizgled bezizlazne situacije. Novak Đoković imao je loptu za 3:0 u drugom setu, odnosno dva brejka prednosti, ali je napravio neiznuđenu grešku, koja je bila povod za potpuni preokret.



Kada je volšebno izbjegao gubitak prva dva servis gema u setu, Škot je uzvratio i serijom od četiri gema preuzeo kontrolu nad igrom - 4:2. Tada je Đoković, na kratko, uspio da vrati brejk i smanji na 4:3, ali...

Nevjerovatnom defanzivom na servis Srbina, Marej je uspio da napravi novi brejk, uz dozu sreće, pa je potom dobrim servisima stigao do 6:3 i izjednačenja u dramatičnom meču.



Treći set odlučen je u taj-brejku u kojem su presudila dva "mini" brejka Mareja za vođstvo od 6:3! Đoković je spasao prvu set loptu na protivnikov servis, ali ne i drugu, jer je njegov "do or die" ritern završio sa druge strane aut linije - 4:7, za vođstvo Škota od 2:1 u setovima.

A, moglo je, možda i moralo da bude obrnuto, jer Đoković nije iskoristio tri set lopte na servis Mareja pri rezultatu 5:4!?

Kada se tu izvukao, Marej je napravio brejk i poveo 6:5, došao u situaciju da servira za set, ali se tada njemu stegla ruka, pa je Novak ribrejkom produžio nevjerovatno izjednačenu borbu u trećem setu do "majstorice". Nažalost, tamo je više sigurnosti i hrabrosti imao Škot.

Bez obzira na to što, za sada, meč ide na Marejevu vodenicu, u Melburnu se igra vanserijski tenis.

Da ga gubitak dva seta u nizu nisu demoralisala, Đoković je pokazao odmah na startu četvrtog seta, mada je svesrdnu pomoć imao i od rivala. Sa tri neiznuđene greške, Marej je prepustio servis srpskom asu na startu četvrtog seta, a potom je Nole vezao još tri gema za vođstvo od 4:0!

Tada je Marej uspio da se "upiše" na semafor i zaprijeti Novaku na njegov servis (15:40), ali kada je vezao četiri poena u nizu i spriječio brejk (5:1), Đoković je slistio protivnika i na njegov servis. Bez izgubljenog poena uveo je meč u majstoricu - 6:1!

Uostalom, tako je i najpravednije.

Njih dvojica sastali su se deset puta i blaga prednost je na strani Đokovića - 6:4.

Prvi finalista u četvrtak je postao Rafael Nadal, koji je savladao Rodžera Federera rezultatom 3:1.

Budite uz nas na internet adresi www.mondo.rs, jer nas tokom dana očekuju i polufinala vaterpolo i rukometnog prvenstva Evrope! Pratićemo sve važne događaje iz časa u čas...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC