• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Novak u polufinalu

Najbolji svjetski teniser pobijedio Robina Hasea 6:4, 6:2 i slijedi mu borba za finale sa Tomašom Berdihom.

 MONTE KARLO: Novak u polufinalu Izvor: MONDO

Novakova borba se nastavila - i unutrašnja i sa rivalima u Monte Karlu. U četvrtak je saznao da mu je preminuo deda i odlučio da nastavi takmičenje na jedinom turniru Masters serije koji, uz one u Sinsinatiju i Šangaju, nije osvajao (u Monte Karlu i Šangaju nije učestvovao prošle godine).

Kao i dan ranije sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim i u petak mu nije bilo lako da slomi otpor Robina Hasea. Namučio se, ali se plasirao se u polufinale - 6:4, 6:2.

Đoković će se za svoje drugo finale u Monte Karlu, prvo poslije 2009, boriti sa šestim nosiocem Tomašom Berdihom, koji je bio bolji od trećeg nosioca Endija Mareja - 6:7, 6:2, 6:3.

Šljaka je čudo! Ni serveri kakvi su naročito Novak Đoković, ali i Robin Hase, kome je početni udarac najjače oružje, nisu uspijevali da izbjegnu brejkove. Bilo ih je ukupno 11.

Novak je u svih devet gemova na servis vršnjaka iz Holandije imao brejk lopte. Iskoristio je sedam od 12. Hase je realizovao četiri iz osam prilika koliko mu se ukazalo.

Srbin je na startu meča pretrpio brejk, ali je onda "vezao" četiri gema, pa iako je bio na korak od 5:1, prepustio je 55. igraču sa ATP liste i taj i sljedeća dva gema - 4:4. Poslije pet uzastopnih propuštenih brejk lopti, Đoković je iskoristio narednu i poslije 45 minuta dobio prvi set - 6:4.

U njihovom trećem megdanu, Holanđanin je prvi put osvojio četiri gema u setu, a prethodno su ih odigrali pet.

Đoković je imao devet "vinera", dva više od rivala, i 20 neiznuđenih grešaka, tri više od Hasea.

Onda je Novak odlučio da neće više da se muči, pa je u nastavku dodao gas - za tili čas došao je do 4:0. Iako je bilo jasno da iznenađenja neće biti, Hase se nije predavao. U posljednja četiri gema - još četiri brejka do konačnih 6:2 za Beograđanina.

Meč je trajao 78 minuta. Pobjednik je na kraju imao skoro duplo više direktnih poena (19-10), a i manje neiznuđenih grešaka (26-28).

Novak se sa sljedećim protivnikom, Berdihom, sastajao devet puta, a Čeh je samo jednom bio uspješan, u polufinalu Vimbldona 2010. Srbin je bio bolji dva puta prije toga i šest puta poslije toga (Berdih jednom predao).

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC