• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džudisti svijeta priznali Kosovo!

Međunarodna džudo federacija svečano primila u članstvo kosovski savez, nakon što je njen Izvršni komitet 10. aprila donio odluku o priznanju.

 Džudisti svijeta priznali Kosovo! Izvor: MONDO

Samozvana država Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, njen Olimpijski komitet nije u članstvu MOK, ali je Svjetska džudo federacija ipak odlučila da primi pod svoje okrilje kosovski savez tog sporta!

Predsjednik IJF Markus Vizer i prvi čovjek evropske džudo porodice Sergej Solovejčik tim povodom su u Budimpešti primili šestočlanu delegaciju sa Kosova i obećali "punu podršku".

Predsjednik Džudo saveza Srbije Svetislav Vukmirica je u izjavi "Sportskom žurnalu" nazvao tu odluku "ishitrenom i pravno nevažećom", dok je čelnik Skupštine našeg Saveza Ivan Todorov najavio žalbu.

"Razočarani smo odlukom Borda IJF. Proteklih godina smo učinili sve da se tema prijema Kosova u Svjetsku federaciju ne uvrsti na dnevni red nekog Kongresa ili Skupštine. Već u ponedeljak uložićemo žalbu i protest predsjedniku IJF zbog očiglednog kršenja Statuta. Najviši pravni akt je jasan - niko čiji nacionalni olimpijski komitet nije član MOK, ne može biti ravnopravni član IJF", objasnio je Todorov.

Na Kosovu i dalje vjeruju u san o učešću na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje bi džudistkinja Majlinda Keljmendi - prvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji - bila kandidat za najviši plasman.

Kosovo je ranije primljeno u punopravno članstvo svjetskih federacija stonog tenisa, dizanja tegova, softbola i streličarstva, dok u još nekoliko sportova ima status "pridružene federacije" ili "posmatrača".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC