• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Jelena donijela prvi poen!

Sjajan početak polufinalnog okršaja u Moskvi! Jelena Janković pobijedila Anastasiju Pavljučenkovu i dovela tim Srbije u vođstvo.

 FED KUP: Jelena donijela prvi poen! Izvor: MONDO

Turniri su jedno, a Fed kup i igra za reprezentaciju nešto sasvim drugo!

Tu nepisanu tezu potvrdila je u subotu Jelena Janković, pobijedivši Anastasiju Pavljučenkovu (22. na svijetu) prvi put u karijeri.

Pavljučenkova je bila bolja od Jelene u sva tri prethodna okršaja, prepustila joj je samo jedan set, ali je srpska teniserka prekinula lošu seriju kada je bilo najvažnije.

Ana Ivanović tako je dobila priliku da pobjedom nad Svetlanom Kuznjecovom približi Srbiju na korak od trijumfa i plasmana u finale!

Nije Džej Džej blistala u subotu popodne, međutim, sa 16 neiznuđenih grešaka manje i nevjerovatnih 11:1 za Ruskinju u dvostrukim servis greškama - nije ni morala da pruži vanserijsku partiju.

Jelena je nesigurno počela meč, gubila je 2:0 i 3:1 u prvom setu, ali je brzo uspostavila ravnotežu i osvajanjem pet od narednih šest gemova napravila preokret.

Nije klonula duhom ni kada je Pavljučenkova po drugi put napravila brejk i povela 4:3.

Ruskinja je u naredna dva gema na svoj servis zabilježila po dvije duple greške, pa je Jankovićevoj ostalo samo da je "dokusuri" i uzme ono što joj je bilo ponuđeno kao na tacni.

Pri vođstvu od 5:4 i 0:40 nije iskoristila dvije set lopte, ali jeste treću, tako što je Pavljučenkova pogriješila u razmjeni sa osnovne linije.

I u drugom setu je domaća teniserka počela brejkom, koji je Jelena odmah vratila - 1:1.



Prijetio joj je zatim novi gubitak servis gema, na sreću, uspjela je da odbrani brejk loptu udarcem na samu liniju. Kada je uzela taj gem i povela sa 2:1, a Pavljučenkova ponovo odservirala dvije dvostruke greške u istom gemu (3:1), bilo je jasno da Fed kup tim Srbije ide ka zlata vrijednom poenu.

Jankovićevoj je poraslo samopouzdanje, igrala je lijepo, lako i precizno, dok je Ruskinja prolazila kroz nevjerovatnu agoniju.

I onda, kada je trebalo da stavi "tačku na i", naša teniserka je umalo napravila dramu.

Izgubila je servis gem bez osvojenog poena, zatim je Pavljučenkova smanjila na 5:3 i situacija u Megasport areni postala je blago neprijatna po Srbiju.

Mogla je Jelena da "uprska" stvar jedinom dvostrukom servis greškom (30:30), poslije koje je Pavljučenkova reternirala na liniju i obezbijedila brejk loptu! Samo jedan poen bio je potreban domaćinu da se vrati u život, međutim, Pavljučenkovoj se nije isplatio rizik.

Na brejk lopti je poslala retern u mrežu, sljedeći je ispucala u aut, a onda greškom kao na kraju prvog seta potpisala kapitulaciju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC