• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Ana nije uspjela, u nedjelju od nule!

Ana Ivanović poražena od Svetlane Kuznjecove poslije tri seta - 2:6, 6:2, 4:6. Rezultat u duelu Rusije i Srbije u Moskvi izjednačen na 1:1.

 FED KUP: Ana nije uspjela, u nedjelju od nule!  Izvor: MONDO

Svetlana Kuznjecova izdržala je psihološki pritisak, a Ana Ivanović nije iskoristila šansu da pobjedom duplira vođstvo koje je reprezentaciji Srbije donijela Jelena Janković.

Ana je imala tradiciju na svojoj strani (skor u međusobnim duelima bio 6:2), ali je ipak doživjela drugi poraz od Kuznjecove u Fed kupu.

Mogla je da se revanšira za 1:6, 4:6 u Beogradskoj areni, međutim, Sveta joj staloženom igrom i snažnim servisima u odlučujućem setu nije dala gotovo nikakvu šansu - 6:2, 2:6, 6:4 u korist domaće teniserke.

Ako se ruski selektor Šamil Tarpiščev uzdrži od promjena, u nedjelju od 12 časova po našem vremenu sastaće se Ana Ivanović i Anastasija Pavljučenkova, poslije njih Jelena Janković i Kuznjecova i na kraju dublovi.

Prema igri prikazanoj u subotnjim partijama - šanse za plasman u finale su 55:45 ili 60:40 za Rusiju, prije svega zbog uigranijeg i kvalitetnijeg dubla.

U duelu Ivanović - Kuznjecova sve je prštalo od udaraca. Ruskinja je u igri bez ikakvih kalkulacija uspjela da zabilježi više direktnih poena, tzv. vinera (37:30), ali i manje neiznuđenih grešaka - 41:43.

Kada se podvuče crta, mora se priznati da je bila za nijansu bolja, naročito u setu odluke - već u prvom gemu napravila je brejk i tu prednost relativno lako zadržala do kraja.

Ana je šansu da uzvrati imala samo u drugom gemu, kada je vodila 15:30 i onda pogriješila u dve čiste situacije. Umjesto da privede gem kraju, praktično je podarila protivnici 40:30 i poslije dva izjednačenja ostala praznih šaka.

Ivanovićeva tokom čitavog seta nije imala nijednu brejk loptu, dok je ona pri rezultatu 0:2 i 2:4 spasila po dve.

Posebno je "čupavo" bilo kod 2:4 i 15:40, kada je Ana uz dosta sreće smanjila na 30:40 (opet loša odluka u čistoj poziciji), a onda se izvukla servisima...

Prva dva seta bila su veoma slična, samo što su se uloge zamijenile. U prvom je briljirala Kuznjecova, koja je poslije 2:2 osvojila naredna četiri gema, dok je Ivanovićeva u drugom povela 2:0 i od tog trenutka kontrolisala igru i rezultat.

Mali pad koncentracije uticao je da kod 5:1 ne završi set na svoj servis, međutim, već u narednom gemu je došla do četvrtog brejka u tom setu(!).

Pogledom na statistiku, jasno je da se rezultat "vrtio" oko broja neiznuđenih grešaka ruske teniserke. Kuznjecova ih je u prvom setu napravila sedam, u drugom čak 24, da bi se u trećem vratila na podnošljivih 10, u odnosu na 18 Ane Ivanović.

Ana je u trećem setu osvojila ukupno osam poena na servis protivnice - premalo za toliko željenu pobjedu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC