• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fetel na tronu, odličan Lotus

Prva pobjeda Sebastijana Fetela u sezoni! Vozači Lotusa, Kimi Raikonen i Roman Grožan,na podijumu. Loš posao tima Meklarena.

 F1: Fetel na tronu, odličan Lotus  Izvor: MONDO

Sebastijan Fetel i Red Bul su se "naljutili". U prve tri trke u sezoni, branilac titule prvaka svijeta u Formuli 1 nije imao pobjedu. Bahrein je bio mjesto gdje je bio odlučan da nešto promijeni tim povodom.

Poslije osvajanja pol-pozicije u subotu, Fetel je nagovijestio da će ovo biti njegov vikend u zemlji koju potresaju politički sukobi i zbog kojih je bilo dovedeno pitanje održavanje trke drugu godinu zaredom.

Ipak, procijenjeno je da postoje uslovi da bude održana trka za Veliku nagradu Bahreina, a Fetel je šansu potpuno iskoristio.

Nijemac je dominirao na stazi "Sakir" u Bahreinu i zasluženo je slavio svoju prvu pobjedu u sezoni, ukupno 22. u karijeri. Drugo mjesto sa tri sekunde zaostatka pripalo je Kimiju Raikonenu, a treći je bio još jedan vozač Lotusa - Roman Grožan.

"Leteći Finac", Raikonen je, možda i junak dana, jer je sa 11. pozicije došao do podijuma i bodova. Treće mjesto Grožana je njegov najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri.

Dobru trku imao je i Pol di Resta koji je osvojio šestu poziciju.

Bila je to, bez dileme, jedna od najuzbudljivijih trka u ovoj arapskoj zemlji, ako se ne računa borba za prvu poziciju, jer je Fetel vodio gotovo sve vrijeme (osim prilikom odlazaka u boks).

Trku u Bahreinu obilježio je i iznenađujuće loš nastup tima Meklarena, odnosno propusti u boksu, kao i sukob Fernanda Alonsa i Nika Rozberga na stazi.

Vozač Ferarija bio je bijesan na Rozberga i urlao je u timski radio: "Izgurao me je sa staze!".

Rozberg je učestvovao i u još jednom incidentu (prilikom duela sa Hamiltonom) i biće pod istragom zvaničnika Formule.

Melaren je imao dobre startne pozicije, ali su njegovi vozači platili danak lošeg timskog rada i istrošenosti guma. Luis Hamilton je imao drugu startnu poziciju, a na kraju je bio osmi.

Koliko su samo grešaka napravili mehaničari Meklarena, najprije prilikom Hamiltonovog prvog odlaska u boks, kada je želio da zamijeni pneumatike, a mehaničari su mu loše postavili zadnji lijevi točak, a potom su kiksnuli i prilikom njegovog drugog odlaska u boks. Dženson Baton je zbog istih problema ostao bez bodova.

Hamilton je u prvoj fazi trke bio iza Fetela, koji je uvećavao prednost, ali su ga sustizali ostali rivali, prije svih Roman Grožan, koji je najprije pretekao Marka Vebera, a potom i Hamiltona.

Od 15. kruga bilo je jasno da Fetela teško neko može da ugrozi, a iza njega bili su Grožan, Raikonen, Veber, Baton, Hamilton, Alonso, Rozberg, Masa i Peres.

Raikonen je potom uspio da pretekne Grožana, a poredak prve trojice nije se mijenjao do kraja trke, iako su u Lotusu verovali da će Fetel imati problema sa pneumaticima, ali ih je Nijemac demantovao.

Ono što se dešavalo iza njih bilo je uzbudljivije.

Desetak krugova prije kraja, najžešću borbu vodili su Rozberg i Di Resta za petu poziciju. Ipak, Rozberg je odbranio peto mjesto.

REZULTATI TRKE U BAHREINU:

1. Sebastijan Fetel (Red Bul) 1:35:10.990
2. Kimi Raikonen (Lotus) + 3.333
4. Roman Grožan (Lotus) + 10.194
4. Mark Veber (Red Bul)+ 38.788
5. Niko Rozberg (Mercedes) + 55.460
6. Pol di Resta (Fors Indija) + 57.543
7. Fernando Alonso (Ferari) + 57.803
8. Luis Hamilton (Meklaren) + 58.984
9. Felipe Masa (Ferari) + 1:04.999
10. Mihael Šumaher (Mercedes) + 1:11.490

PLASMAN POSLIJE ČETIRI TRKE: Fetel (Red Bul) 53 boda, Hamilton (Meklaren) 49, Veber (Red Bul) 48, Baton (Meklaren) 43, Alonso (Ferari) 43, Rozberg (Mercedes) 35, Raikonen (Lotus) 34, Grožan (Lotus) 23, Perez (Zauber) 22, Di Resta (Fors Indija) 15...

KONSTRUKTORI: Red Bul 101, Meklaren 92, Lotus 57, Ferari 45, Mercedes 37, Zauber 31, Vilijams 18...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC