• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac: Prijedor je ljepši od Pariza

Golman Šamberija i reprezentacije Bosne i Hercegovine Nebojša Grahovac s nestrpljenjem očekuje baraža protiv Njemačke.

 Grahovac: Prijedor je ljepši od Pariza Izvor: MONDO

Prvi susret rukometaši BiH gostuju u Diseldorfu, a 28-godišnji Prijedorčanin posebno je srećan što se revanš igra u sarajevskoj Zetri.

"U baražu nas smatraju autsajderima, ali obzirom na to kakva atmosfera vlada u reprezentaciji i ako damo svoj maksimum, mislim da možemo napraviti mnogo. Na Nijemce ne treba trošiti riječi. Zna se šta oni predstavljaju u rukometu. U svakom slučaju, ovo će za nas biti veliko iskustvo. Nadam se da će Zetra biti puna i da će nas svojim navijanjem nositi u ovoj važnoj utakmici"
, rekao je Grahovac za "Dnevni avaz".

Popularni Graha sa suprugom Tijanom polako pravi planove za proslavu prvog rođendana kćerkice Sofije, koja se rodila 8. juna prošle godine u Francuskoj.



Čuvar mreže Šamberija se na početku teško privikavao na život u dalekoj Francuskoj, ali sada mu ne predstavlja prevelik problem to što je daleko od kuće.

"Ovo mi je prvi inostrani angažman tako da je normalno da mi je trebalo više vremena da se adaptiram. Sada je sve u redu. Kada je porodica uz mene, ništa mi nije teško. Čovjek mnogo lakše podnosi treninge, ali i poraze, koji su sastavni dio sporta. Svi bi voljeli da uvijek pobjeđujemo, ali te porazi nekada nauče više od trijumfa".

Nebojša sa suprugom i ćerkicom Sofijom živi u Šamberiju, francuskom gradiću od oko 80.000 stanovnika.

"Najviše mi smeta to što nema mnogo naših ljudi, ali i hrane. Ipak, Šamberijeva pozicija je odlična tako da smo vrlo brzo u Italiji i Švajcarskoj, a u blizini su i brojni ski-centri i olimpijski gradovi Grenobl, Albertvil, Sent Moris... Na sat udaljenosti su Lion, Ženeva, a nešto malo dalje je Torino. Od svih gradova u kojima sam bio, na mene je najjači utisak ostavio Pariz. Od ‘Grada svjetlosti’ jedino je ljepši moj Prijedor".

Grahovac je rukometnu karijeru počeo u rodnom Prijedoru, a igrao je za banjalučki Borac m:tel i sarajevsku Bosnu.

"U životu sam uvijek išao korak po korak. Znao sam da ništa neće doći preko noći. Vrijedno sam trenirao i vjerovao u sebe. Trud se na kraju isplatio i sada igram za Šamberi, koji je veoma popularan klub u cijeloj Francuskoj tako da ima veliku podršku na svim gostovanjima u prvenstvu", zaključio je golman BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC