• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARSELONA: Janko zaprijetio Nadalu

Tipsarević lako izašao na kraj sa Frederikom Žilom (6:2, 6:2) i u četvrtfinalu sastaće se sa prvim nosiocem.

 BARSELONA: Janko zaprijetio Nadalu Izvor: MONDO

Janko Tipsarević lako je odradio posao u trećem kolu turnira iz kategorije ATP 500 u Barseloni. Drugi reket Srbije je za 69 minuta savladao je 117. igrača svijeta, Frederika Žila - 6:2, 6:2.

Za plasman u polufinale 27-godišnji Beograđanin boriće se sa prvim nosiocem Rafaelom Nadalom, koji je pobijedio Kolumbijca Roberta Faraha - 6:2, 6:3.

Tipsarević nije pružio ni trunku nade Portugalcu u njihovom prvom okršaju. U prvom setu, koji je trajao 32 minuta, iskoristio je obe brejk lopte, za 2:1 i 5:2, a onda rutinski dobio taj dio igre - 6:2.

U drugom setu Janko je podjednako ubjedljiv. Na startu je "vezao" četiri gema, ukupno sedam ako se računa i prvi set. Baš u tom periodu dopustio je vršnjaku iz Portugala da dođe do jedine brejk lopte, ali mu nije dozvolio da je iskoristi. Nije osmi igrač sa ATP liste imao problema da zatim "dokrajči" rivala - 6:2.

Tipsarević je već zabilježio najbolji rezultat u Barseloni. Kao peti nosilac bio je slobodan u prvom kolu, a onda je bio bolji od Rumuna Viktora Haneskua i Portugalca Frederika Žila. Prethodno je dva puta učestvovao na turniru, čiji je nagradni fond ove godine 2.072.500 evra, ali nije imao uspjeha. Na startu je predao Ernestsu Gulbisu 2008, a sledeće godine je poražen u drugom kolu od Radeka Štepaneka.

Sada će morati na megdan šestostrukom osvajaču turnira Rafaelu Nadalu. Trenutno drugi igrač svijeta je od 2005. do 2011. samo jednom propustio da se popne na tron u katalonskoj prestonici, i to 2010. kada je najbolji bio Fernando Verdasko.

Tipsarević i Nadal sastajali su se samo dva puta i oba puta je pobijedio Španac, 2007. na US openu (Janko predao tokom trećag seta) i 2009. u Dejvis kupu. Srbin mu još nije uzeo ni set.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC