• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija povela protiv Njemačke

Ana Ivanović pobijedila Monu Bartel sa 7:6, 2:6, 6:2 i Srbiji obezbijedila prvi poen u duelu sa Njemačkom u plej-ofu Svjetske grupe.

  FED KUP: Srbija povela protiv Njemačke  Izvor: MONDO

Srpski Fed kup tim pobjedom je započeo duel za opstanak u Svjetskoj grupi I.

Ana Ivanović je u Štutgartu riješila prvi meč u svoju korist protiv Mone Bartel rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 2:6, 6:2.

Srpska teniserka slavila je poslije dva sata igre u duelu koji je bio pun preokreta.

Ana Ivanović odlično je počela duel protiv Mone Bartel, ali je zatim neobjašnjivo pala u igri i umalo od gotovog napravila veresiju.

Naime, Ivanovićeva je brzo protivnici oduzela servis, stigla do vođstva od 2:1, a zatim napravila i dupli brejk - 5:2.

I kada se činilo da će lagano prvi set privesti kraju, ona je skoro prestala da igra. Protivnici je dozvolila da stigne do izjednačenja, a zatim je krenula da se "čupa". Povela je sa 6:5, a Bartel je set odvela u taj-brejk. Uz mnogo truda srpska teniserka je sa nekoliko dobrih, snažnih i preciznih udaraca uspjela da dobije taj deo igre sa 7:5.

U nastavku je Njemica i bukvalno dobila krila. Preuzela je inicijativu i nanizala četiri gema, prije nego što je Ana uspjela da se bribere. Ivanovićeva je prekinula seriju Bartelove, smanjila na 2:5, ali se ispostavilo da je prednost rivalke bila prevelika. Njemica je dobila gem na svoj servis i poslije 26 minuta igre izjednačila je rezultat u setovima na 1:1.

U trećem, odlučujućem setu, vodila se izjednačena borba do šestog gema, kada je Ana uspjela da da protivnici oduzme gem na njen servis.

Ona je baš uoči gema u kojem je napravila brejk zatražila od sudije da joj odobri pauzu, što je možda poremetilo Njemicu. Ivanovićeva je to vješto iskoristila, a zatim je dobila i dva naredna gema za konačan trijumf protiv Mone Bartel, koja ju je nadigrala u dva prethodna duela.

U drugom meču dana sastaće se najbolja teniserka Njemačke Anđelika Kerber i Bojana Jovanovski.

Selekcija koja trijumfuje u Štutgartu naredne sezone igraće u Svjetskoj grupi I, dok će poraženi tim nastupati u Svjetskoj grupi II.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC