• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Bojana samo do časnog poraza

Njemačka - Srbija 1:1, poslije prvog dana plej-of okršaja Svjetske grupe u Štutgartu. Kerber savladala Jovanovski - 7:5, 6:2.

  FED KUP: Bojana samo do časnog poraza  Izvor: MONDO

Bojana Jovanovski, kao 44. na WTA listi, važila je za autsajdera u susretu sa Angelik Kerber, ali je uz malo više sreće i smireniji pristup igri mogla ozbiljno da pomrsi račune šestoj teniserki svijeta.

Ipak, ona je u nastojanju da uvek igra agresivno i snažno načinila previše neiznuđenih grešaka, poklanjajući protivnici čitave gemove.

Na kraju je sakupila 26 neiznuđenih grešaka više (43:17), a to nije mogla da kompenzuje prednošću u vinerima od 27:14.

Kerber je pobjedom u dva seta - 7:5, 6:2 - izjednačila ukupni rezultat na 1:1 i u nedjelju od 11 časova će se sastati sa Anom Ivanović, koja je na otvaranju meča nadigrala Monu Bartel (7:6, 2:6, 6:2).

Pobjednica tog duela doneće svojoj reprezentaciji "meč loptu" za opstanak u Svjetskoj A grupi Fed kupa, među osam najboljih na planeti.

Drugu singl partiju u nedelju će odigrati Jovanovski i Bartel, a za kraj je predviđen okršaj dublova, gdje Nijemci računaju na Grenefeld i Lisicki, dok su srpskom selektoru Dejanu Vranešu na raspolaganju Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc.

Naravno, nije izvjesno da će baš one i dobiti šansu, posebno ako se u igri parova bude rješavalo pitanje ukupnog pobjednika.

Bojana je od prvog poena subotnje partije sa favorizovanom Kerber pokušala da se nametne jako udarajući lopticu i ta strategija je davala solidne rezultate. I jedna i druga stizale su do prilika za brejk i nisu ih koristile, dok Njemica nije povela sa 3:2.

Jovanovski je u sljedećem gemu propustila priliku da uzvrati, ali je to uradila kada se već činilo da je malo posustala i kada je Kerber ostalo da na svoj servis privede set kraju.

Nažalost, pokazalo se da je izjednačenje na 5:5 bio maksimum srpske teniserke, jer je u naredna dva gema napravila toliko grešaka, da bi ih iskoristila i mnogo lošija protivnica od svjetskog "broja šest".

Drugi set umnogome je ličio na prvi po načinu na koji su igrale obje teniserke, ali je u rezultatskom smislu bilo manje neizvjesnosti.

Kerber i Jovanovski odmah su "razmijenile" brejkove, ali srpska teniserka ni u trećem gemu nije uspjela da sačuva svoj servis.

Njemica je čuvala prednost do rezultata 4:2, kada je Bojana propustila dve gem lopte za prilazak na 4:3, a zatim na mnogo puta viđen način - prejak udarac i loptica koja završava iza osnovne linije - "potpisala" poraz.

Rezultat 1:1 nakon prvog dana u Porše areni u Štutgartu nije loš, ali bićemo neskromni i reći ćemo da je moglo i - bolje!

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC