• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (Ž): Spartak iznenadio Zvezdu!

Subotičanke slavile u Šumicama i izjednačile rezultat u finalnoj plej-of seriji na 1:1.

 ODBOJKA (Ž): Spartak iznenadio Zvezdu! Izvor: MONDO

Finale plej-ofa za odbojkašice ipak će biti neizvjesno, iako je Crvena zvezda ušla u borbe za titulu kao veliki favorit.

Crveno-bijele su od početka sezone imale skor 28-1 u domaćim takmičenjima, taj poraz doživjele su još u prvom kolu Viner Štediše lige od užičkog Jedinstva, ali se Spartak u subotu postarao da Zvezda ne ostane na tome.

Za razliku od prvog meča u Šumicama, kada su gošće povele 1:0, pa izgubile rezultatom 3:1, u drugom susretu je sve bilo obrnuto - 1:3 (25:21, 22:25, 18:25, 19:25)!

Treći i četvrti meč igraće se u Subotici 22. i 24. aprila, a eventualna "majstorica" ponovo u Beogradu.

Branilac titule bio je na dobrom putu da povede sa 2:0 u pobjedama, međutim, stvari su krenule nizbrdo kod vođstva od 20:16 u drugom setu.

Spartak je asom Olge Raonić, kontrama Helićeve, Medićeve i Tatjane Matić, uz grešku Lukićeve za tili čas preokrenuo na 20:22! Zvezda nije imala snage da uzvrati, set je završen rezultatom 22:25 i to je Subotičankama dalo vjeru da mogu da urade i nešto više.

U trećem setu su uspostavile kontrolu serijom od 6:0, za vođstvo od 13:8, nakon čega su održale prednost prije svega zahvaljujući sjajnom bloku.

Sličan tok imao je i četvrti set, s tim što je Zvezda riskantnom igrom zaprijetila, smanjivši sa 11:16 na 19:20. As poen Cvetićanin vratio je sigurnost Spartaku (22:19) i završnica je za drugoplasirene iz ligaškog dijela takmičenja bila stvar rutine.

Koliko su se "golubice" radovale pobjedi nad osvajačem "duple krune", nije potrebno naglašavati.

CRVENA ZVEZDA: Popović 7, Bjelica 16, Stevanović 9, Kecman 13, Lukić 7, Milović 4, Pušić (libero), Budrović 3, Marinković, Simić, Vojnić-Purčar, Kubura. TRENER: Ratko Pavličević.

NIS SPARTAK: Raonić 4, Trnić 13, Cvetićanin 10, Helić 23, Medić 10, T. Matić 13, Memišević (libero), D. Matić, Vujčin, Antanasijević, Radakov, Oluić. TRENER: Damir Petković.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC