• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED: Anino snažno srce!

Ana Ivanović donijela Srbiji drugi poen protiv Njemačke u plej-of duelu za opstanak u Svjetskoj grupi FED kupa. Dobila teniserku iz prvih 10.

 FED: Anino snažno srce! Izvor: MONDO

U duelu Srbije i Njemačke u Štutgartu trenutno je 2:1 za srpsku selekciju!

Drugu pobjedu, odnosno drugi poen Srbiji donijela je Ana Ivanović koja je savladala Anđeliku Kleber 2:0 (7:5, 7:5) poslije dva sata igre. Jedna od najznačajnijih pobjeda Ane Ivanović u poslednjih nekoliko godina, jer je dobila teniserku iz prvih 10 (Kleber je trenutno na šestoj poziciji WTA liste).

Prvi set je trajao 64 minuta. U tom dijelu igre Njemica je imala čak 11 brejk lopti, a iskoristila je, srećom, samo jednu. Ana je značajno popravila nivo igre od trećeg gema.

Gubila je Ana 0:2, Anđelika Kerber je potom imala čak pet brejk lopti da povede 3:0, ali se Ana nekako izvukla iz teške situacije. Otkako je spasila taj svoj servis-gem, Ana je zaigrala bolje. Uspjela je da dođe do 3:3, pa je Njemica ponovo imala brejk šansu, ali se Srpkinja ponovo spasila za vođstvo od 4:3.

Forhend je bio najjače oružje Ane. Tim udarcem osvojila je 17 direktnih poena u prvom setu.

Kod rezultata 4:4, Ana Ivanović je osvojila prvi gem na svoj servis, a da nije morala da spašava brejk loptu! Zaista nevjerovatan podatak. Do tada je sve svoje servis gemove morala da osvaja, tako što se čupala iz teških situacija.

Imala je potom Ana i set loptu na servis protivnice, ali nije uspjela da privede taj dio igre kraju. Zato jeste iskoristila drugu set loptu, na servis Kleberove i povela 7:5.

Finiš drugog seta bio je izuzetno uzbudljiv. Nije bilo brejkova, niti šansi za brejk, sve do 4:4, kada je Ana došla u tu priliku. Na njenju sreću i na sreću srpskog tima, Anđelika Kleber je u odsudnom trenutku napravila duplu servis grešku i Srpkinja je povela 5:4.

Naredni gem bio je još uzbudljiviji. Ana je do tog gema besprijekorno servirala, ali do tog gema. Kleber je imala 0:40, da bi Ana izjednačila, a potom je Njemica ponovo došla u brejk šansu. Ni tu nije iskoristila, a onda ponovo ista situacija i opet isti ishod.

Kleber je ukupno imala šest brejk lopti i uspjela je šestu da iskoristi. Ana je do tog trenutka imala spašenih 15 brejk lopti u nizu!

Ana je dobila naredni gem na svoj servis, a potom imala 40:15 na servis protivnice. Nije iskoristila dvije brejk lopte. Ali, zato jeste treću! Za pobjedu!

Prvog dana, Ana je dobila Monu Bartel, a Bojana Jovanovski je izgubila od Anđelike Kerber.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC