• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BG MARATON: Pobijedili Kenijac i Olivera

Kenijski atletičar Edvin Kiplagat Kitum i Olivera Jevtić pobjednici su 26. Beogradskog maratona. Srbi trijumfovali na polumaratonu.

 BG MARATON: Pobijedili Kenijac i Olivera Izvor: MONDO

Tripla pobjeda Kenijaca na 26. Beogradskom maratonu. Ali, i Olivere Jevtić!

U muškoj konkurenciji je pobijedio Edvin Kiplagat Kitum, koji je stazu od 42.195 metara pretrčao u vremenu 2:19,33 sata. Drugo i treće mjesto pripalo je njegovim zemljacima - Eliud Kibet Kirui (2:24,40) bio je drugi, a treći Bojaš Majaka sa vremenom 2:30,42.

Radost Srbiji donijela je najbolja dugoprugašica - Olivera Jevtić. Pobjedu na 26. Beogradskom maratonu ona je ostvarila u vremenu dva sata, 36 minuta i devet sekundi. Ovim rezultatom ona je ispunila normu za Svjetsko prvenstvo koje će se u avgustu održati u Moskvi.

Jevtićeva je drugi put trčala na Beogradskom maratonu, prvi put je učestvovala 2007. godine, kada je, takođe, pobijedila.

Na ovogodišnjem maratonu i polumaratonu učestvovalo je oko 2.800 trkača, što je rekord ove manifestacije u glavnom gradu Srbije. Znak za start maratona i polumaratona dao je slavni američki sprinter Karl Luis.



U polumaratonu, odnosno trci na 21 kilometar pobijedili su srpski atletičari.

Kod muškaraca je to Darko Živanović, koji je stazu pretrčao za sat, osam minuta i 35 sekundi. Drugi kroz cilj prošao je Mirko Petrović u vremenu 1:12,07, a treći je bio Srđan Samardžić (1:12,40).

"Imao sam probleme sa povredom prednje lože. Izdvojio sam se brzo od ostatka konkurencije i snagom volje došao do pobjede", rekao je Živanović.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je srpska olimpijka Ana Subotić, koja je stazu pretrčala za jedan sat, devet minuta i 34 sekunde. Druga je bila Poljakinja Ana Celinska sa vremenom od 1:19,49, dok je treća kroz cilj prošla domaća atletičarka Ksenija Bubnjević sa 1:23,07.

"Drago mi je da sam odbranila titulu od prošle godine. Vrijeme je bilo sparno, a i mučila me je zadnja loža, međutim silno sam želela pobjedu. Posebno me je namučila Poljakinja Celinska, nisam očekivala takav otpor", rekla je Ana Subotić.

Polumaraton je istrčao i šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Vensan Dežer.

"Zadovoljan sam što sam završio trku. Mnogo ljudi je uživalo zabavilo se, svi smo podržavali jedni druge. Bilo je veoma toplo vrijeme, ponekad je teško trčati trku, ali uspjeli smo", rekao je Dežer novinarima.



U Trci zadovoljstva na pet kilometara učestvovalo je više hiljada ljudi.

(MONDO - foto: AP, autor Darko Vojinović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC