• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Nole srušio Nadala!

Novak Đoković je pobijedio Rafaela Nadala na njegovom terenu, na šljaci u Monte Karlu! Jedna od najvećih pobjeda srpskog tenisera u karijeri - 2:0!

 MONTE KARLO: Nole srušio Nadala! Izvor: MONDO

Još samo Sinsinati!

Novak Đoković je u nedjelju pobijedio vjerovatno svog najvećeg rivala Rafaela Nadala i osvojio turnir u Monte Karlu. Prvi put poslije pet poraza u finalima, od kojih su tri od Španca.

Najboljem teniseru na svijetu sada je ostao još samo Sinsinati, pa da kompletira svih devet titula na Masters turnirima. Trenutno je jedini sa osam!

Fantastičnom igrom Đoković je nanio prvi poraz Rafaelu Nadalu u Monte Karlu poslije osam godina - 6:2, 7:6 (7:1)!

Bila je ovo tek treća Noletova pobjeda protiv Nadala na šljaci, u 15 duela, a ukupan učinak između ova dva sjajna tenisera sada iznosi 19:15 u korist Španca.

Ova pobjeda je, međutim, vjerovatno jedna od najvećih u Đokovićevoj karijeri!

Fantastično je počeo meč i brzo poveo 5:0 u gemovima, ali se Nadal potom konsolidovao i sačuvao čast, pošto nije dozvolio da prvi put izgubi od Novaka set sa nulom. Ipak, prvi put je izgubio set u Monte Karlu.

U drugom setu Nadal je poboljšao igru i prvi došao do brejka, kada je poveo 3:2. Novak je izjednačio na 4:4, ali onda izgubio svoj servis i u 11. gemu, pa je Španac servirao za izjednačenje u setovima.

Tada je, međutim, Novak ponovo zablistao i napravio brejk bez ijednog poena Nadala! A onda je taj-brejk dobio sa više nego ubjedljivih 7:1.

Novak nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je postao tek drugi teniser koji je uspio da pobijedi Nadala u Monte Karlu. Prije deset godina to je učinio Giljermo Korija, a onda je Španac vezao osam uzastopnih titula.

"Zahvaljujem se svima, bilo je specijalno da se osvoji turnir u Kneževini. Ovdje živim i imam veliku podršku sa tribina", počeo je najbolji igrač svijeta, a onda se obratio svom rivalu:

"Rafa, bilo je zadovoljstvo i hvala što si mi dozvolio da osvojim turnir. Sa mnogima sam postao prijatelj ovdje u Monte Karlu i ovo je definitivno najljepši turnir na svijetu".

Đoković je tek početkom nedjelje, kada je turnir već počeo, donio odluku da nastupa u Monte Karlu.

"Nisam znao da li ću učestvovati na turniru. Donio sam odluku da igram i to je bila odlična odluka", zadovoljno je konstatovao srpski teniser.

Rafael Nadal nije bio mnogo razočaran poslije poraza. Lijepim riječima obratio se svom velikom protivniku.

"Čestitam Novaku, ono što si uradio je zaista izuzetno. Zaslužio si pobjedu na mom omiljenom turniru. Ovo je vjerovatno najbolji turnir na svijetu i hvala svima, vidimo se ponovo sljedeće godine".

TOK MEČA:

PRVI SET:

- Duel je počeo servisom Novaka Đokovića, koji je bez mnogo problema poveo 1:0 u gemovima.

- Na Nadalov servis viđena je nesigurna igra i jednog i drugog tenisera. Novak je čak tri bekhend udarca poslao u mrežu, a potom i jedan u aut, ali je uspio da dođe do brejk lopte. I onda konačno jedna odlična bekhend paralela, koja je naterala Španca da odigra u aut. Brejk i 2:0 za Novaka Đokovića!

- U trećem gemu Novak je poveo 30:0, ali je Španac uspio da izbori "đus". Ne i da preokrene - 3:0!

- Novi brejk Novaka Đokovića i druga dupla servis greška Nadala u meču. Španac je vodio 30:0, ali je ponovo izgubio svoj servis!

- 5:0! Nastavlja se sjajna igra najboljeg svjetskog tenisera. Drugim asom u meču završio je i peti gem!

- Pet set lopti spasao je Nadal u šestom gemu! Počelo je vinerom u korist Đokovića, pa onda sjajnim forhendom za 0:30 na servis Nadala. Španac je uzvratio dobrim forhendom "iz tela", ali onda novo istčavanje Đokovića na mrežu za dve set lopte u korist Đokovića. Nije ih iskoristio, međutim, fantastičnom bekhen dijagonalom došao je ubrzo do treće. I tada se Nadal spasio, kao i kod četvrte i kod pete. Sva tri puta zahvaljujući sjajnom servisu. Španac se potom odlučio za istrčavanje na mrežu, što mu je donelo gem loptu, koju je realizovao za prvi gem u meču poslije 35 minuta duela!

- Pošto je izbjegao da prvi put izgubili set sa "nulom" od Đokovića, motivisani Nadal uspio je da napravi brejk i smanji na 2:5. U sedmom gemu Novak je djelovao dekoncentrisan...

- U sva četiri servis gema Nadala u prvom setu, Novak Đoković je imao brejk loptu! U osmom je došao do šeste i sedme set lopte, ali ni njih nije iskoristio. Jeste zato osmu! Nadal je promašio prvi servis, a onda trećom duplom greškom u meču omogućio Novaku da povede 1:0!!!

DRUGI SET:

- Opet je Novak počeo sigurno na svoj servis i bez mnogo muke došao do 1:0 u gemovima drugog seta.

- U drugom setu Španac nije toliko griješio u servisima, pa je drugi gem dobio bez izgubljenog poena - 1:1.

- Uspio je Nadal da sa nekoliko dobrih udaraca natjera Novaka da se brani, što mu je donijelo dvije brejk lopte. Prvu je Nole spasio odličnim servisom, a drugu poslije dugačke razmjene udaraca i greške Nadala. Poslije još jednog bekhenda Španca u mrežu, Đoković je opet dobro servirao i natjerao Nadala da pošalje lopticu u aut - 2:1

- Nadal definitivno igra bolje i sigurnije u drugom setu - 2:2.

- A Novak ima period krize, što je Španac iskoristio za prvi brejk u drugom setu i vođstvo 3:2.

- Rafino "vamos, vamos" kojim se konstantno bodri je urodilo plodom. Iskoristio je pad koncentracije kod Đokovića i poveo 4:2 u drugom setu.

- Brzo se, međutim, Nole konsolidovao i dobio gem na svoj servis bez izgubljenog poena!

- Ribrejk! Poslije serije poena u korist srpskog tenisera - 6:0, Nadal je konačno osvojio poen, ali nije imao snage da sačuva gem na svoj servis - 4:4!

- Novakova serija je nastavljena! Od posljednjih 15 poena dobio je 12 i sve je bliži tituli! Odlučujući poen u devetom gemu Nadal je "zakucao" u mrežu - 5:4 za Novaka. Španac će servirati za opstanak u meču!

- Iako je trenutno peti na ATP rang list, Španac je jedan od najboljih tenisera svih vremena, što je pokazao u 10. gemu drugog seta. Nije podlegao pritisku, dobro je servirao, napadao i izjednačio na 5:5.

- Dosta sreće imao je Nadal u 11. gemu. Dva bekhenda Đokovića završila su u milimetrima pored linije. Španac je došao do drugog brejka i poveo 6:5, a imaće priliku da servira za izjednačenje u setovima.

- Još jednom je Novak pokazao zašto je najbolji na svijetu! Nervoza iz prethodnog gema brzo je nestala, vratio je koncentraciju i bez izgubljenog poena uzeo servis Rafaelu Nadalu! U gemu u kojem je Španac servirao za izjednačenje!

- KRAJ! Novak Đoković je pobijedio Rafaela Nadala na njegovom terenu, na šljaci u Monte Karlu! Kretanje poena u taj-brejku: 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen

Brawo Nole majstore, dokazao si da si najbolji na wasioni. Mala ti je kugla zemaljska, trazi marsowce pa i njih isprasi.REPUBLIKA SRBSKA je uz tebe. Banjaluka je uz tebe.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC