• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Srbija nije uspjela, ide u niži rang

Srpski dubl izgubio od Njemica odlučujući meč za opstanak u Svjetskoj grupi Fed kupa 2:6, 4:6. Naredne godine igraće u Svjetskoj grupi II.

 FED KUP: Srbija nije uspjela, ide u niži rang Izvor: MONDO

Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić maksimalno su se potrudile da u petom, odlučujućem meču protiv Njemica izbore opstanak Srbije u Svjetskoj grupi Fed kupa, ali nisu uspjele u tome.

Izgubile su najvažniji meč duela plej-ofa rezultatom 2:6, 4:6.

Srpskom dublu nije dobro krenulo na početku susreta. Iskusnije i znatno uigranije Njemice su od starta preuzele inicijativu i sa dva brejka stigle do visoke prednosti - 3:0.

Na drugoj strani, Vesna i Aleksandra, bile su odlučne da daju svoj maksimum na terenu, iako nikada do sada nisu igrale u paru, i uspjele su da se vrate u igru. Najprije su vratile jedan brejk, a onda su dobile gem na svoj servis i smanjile prednost domaćih takmičarki na 2:3.

Ipak, više od toga nisu mogle protiv daleko iskusnijih rivalki. Lisicki i Grenefeld su dobile tri gema u nizu (6:2) i prvi set riješile u svoju korist poslije pola sata igre.

Vesna i Aleksandra nisu se obeshrabrile poslije toga, već naprotiv igrale su veoma dobro. Egal rezultat držale su četiri gema, a onda su Njemice krenule u ofanzivu, što im se isplatilo.

Srpkinjama su oduzele servis, dobile gem na svoj (4:2), a onda trijumfovale i u žestokoj borbi u sedmom gemu u kojem su iskoristile tek devetu brejk loptu (5:2)!

Nakon toga činilo se da im neće biti teško da dobiju duel, ali su Dolonc i Krunić maksimalno povukle na terenu i ribrejkom produžile nadu srpskog tima.

Riješile su dva gema u nizu u svoju korist, smanjile prednost rivalki na 4:5, žestoko se borile da na servis Njemica stignu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za rukom.

Poslije 80 minuta Lisicki i Grenefeld su upisale trijumf u dublu, a svom timu obezbijedile su da i sljedeće godine igra u najelitnijoj grupi Fed kupa, ukupnim rezultatom 3:2.

Srbija će 2014. igrati u Svjetskoj grupi II, gdje je posljednji put nastupala prije dvije godine.

Najbolje teniserke Srbije 2011. igrale su u Svjetskoj grupi II, ali su poslije trijumfa u prvoj rundi u meču za popunu Svjetske grupe I dobile Slovačku (3:2) i vratile se u najelitnije društvo prošle godine.

Izabranice Dejana Vraneša su u 2012. zatim prikazale maestralne igre i dogurale do velikog finala, gdje su poražene od Češke u Pragu 1:3.

Prije dubla Ana Ivanović je pobijedila Anđeliku Kerber sa 7:5, 7:5, a Bojana Jovanovski izgubila je od Mone Bartel u tri seta (1:6, 6:3, 3:6) nakon čega je ukupan rezultat bio 2:2.

U subotu je Ivanovićeva dobila Bartel 2:1, dok je Jovanovski poražena od Kerber sa 1:2.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Alexander Hassenstein)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC