• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraneš: Sad da se što pre vratimo u elitu

Selektor Srbije čestitao svojim izabranicama na zalaganju i igri i ocijenio da je šansu trebalo tražiti u singlu, jer Njemice imaju bolji dubl.

 Vraneš: Sad da se što pre vratimo u elitu  Izvor: MONDO

Fed kup tim Srbije poražen je od Njemačke rezultatom 3:2 u meču plej-ofa za opstanak u Svjetskoj grupi I u Štutgartu.

Odlučujući poen Njemačkoj donijele su Sabine Lisicki i Ana Lena Grenefeld u igri parova, koje su pobijedile Vesnu Dolonc i Aleksandru Krunić sa 6:2, 6:4.

"Igrale su maksimalno Krunić i Dolonc, ali su Njemice bile izuzetno raspoložene. Možda smo u drugom setu imali šansu da ih stignemo, i preusmjerimo meč drugim tokom, međutim Lisicki je servirala gotovo besprekorno cijeli meč i u istom stilu je i završila. Njemice su bile bolje i zasluženo su pobijedile", rekao je selektor Srbije poslije poraza svog tima u Štutgartu.

Dejan Vraneš zahvalio se svom timu za borbu koji je prikazao u duelu sa Njemačkom.

"Hvala djevojkama na svemu što su učinile u prethodnih sedam dana, na treninzima i na terenu. Čestitke Ani što nas je ova dva dana svojim pobjedama držala u igri, iako je bila pod pritiskom, jer je imala negativan skor sa Njemicama. Čestitke i Bojani, koja je uprkos porazu prikazala dobre partije, kao i Aleksandri i Vesni koje su se maksimalno potrudile u igri parova", izjavio je Vraneš.

Selektor Srbije istakao je da su njegove izabranice šansu za prolaz morale da traže u singl mečevima i dodao da se poslije poraza i selidbe u niži rang sada okreću narednom rivalu, kako bi pokušali da se što prije vrate u Svjetsku grupu I.

"Njemice su realno bolje u dublu, a mi smo našu šansu morali da tražimo u singlu, ali šta je tu je. Nama poslije svega ostaje da se okrenemo takmičenju u Svjetskoj grupi II sledeće godine, gdje će nas čekati takođe teški protivnici. Čekaćemo žrijeb i pokušati da se što prije spremimo za naredni ciklus takmičenja i potrudićemo se da se vratimo u najkvalitetniju grupu Fed kupa, gdje mislim da i pripadamo", ocijenio je Dejan Vraneš.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC