• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP: Ogromna prednost Đokovića

Endi Marej i Rodžer Federer, kao najbliži pratioci, zaostaju za Novakom gotovo 4.000 bodova. Tipsarević 10, Troicki 45. na svijetu.

 ATP: Ogromna prednost Đokovića Izvor: MONDO

Novak Đoković je svojim prvim trijumfom na turniru Masters serije u Monte Karlu potvrdio dominaciju svjetskim tenisom.

Bodovna razlika u odnosu na konkurente jasno pokazuje da je trenutno za klasu (ili dvije) iznad svih, ubjedljivo najbolji i najkonstantniji teniser današnjice.

Novak na najnovijoj ATP listi zauzima vodeću poziciju sa "okruglo" 12.500 bodova.

Prate ga Endi Marej sa 8.750 i Rodžer Federer sa 8.670, dok je David Ferer (6.970) zadržao četvrto mjesto ispred Rafaela Nadala (6.385).

U prvih 10, istim redoslijedom kao prošle nedjelje, nalaze se još Tomaš Berdih (5.015), Huan Martin Del Potro, Žo Vilfrid Conga, Rišar Gaske i Janko Tipsarević, koji ima 3.000 bodova.

Viktor Troicki bio je 44, a sada je 45. sa 905 bodova.

Dok će Novak zasluženo odmarati dvije nedjelje, do početka Mastersa u Madridu, Janko i Viktor narednih dana će tražiti formu na ATP 250 turniru u Bukureštu.

Tipsarević je imenovan za prvog nosioca i u drugom kolu čeka Malisa ili Hiralda, dok se Troicki, kao osmi nosilac, u ponedjeljak uveče sastaje sa Matoševićem iz Australije.

Od ostalih srpskih tenisera, najbolje su plasirani Dušan Lajović na 154. i Boris Pašanski na 174. poziciji. Sljedeći je Ivan Bjelica, tek na 324. mjestu, Dejvis kup heroj iz Bojsija Ilija Bozoljac je 332, Nikola Ćirić 348, a Filip Krajinović 380.

Bosanskohercegovački teniseri nazadovali su na listi u odnosu na prošlosedmični poredak. Prvi reket BiH i dalje je Aldin Šetkić koji je nazadovao četiri pozicije i zauzima 223. mjesto. Mirza Bašić je takođe pao s 236. na 238. mjesto, dok je Damir Džumhur nazadovao 16 pozicija i zauzima 265. mjesto.

(MONDO, foto: Beta/AP/ Lionel Cironneau)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC