• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziki za MONDO: Beneto i ja, što češće...

Dan poslije osvajanje titule u Monte Karlu sa Benetoom, Ziki za MONDO otkriva: "Igraćemo zajedno u Madridu i Rimu. Za poslije vidjećemo..."

  Ziki za MONDO: Beneto i ja, što češće...  Izvor: MONDO

Nenad Zimonjić, igrajući u tandemu sa Danijelom Nestorom od 2007. do 2010. godine osvojio je 20 ATP turnira, od čega tri gren slema.

Jedan Rolan Garos i dva Vimbldona.

Ipak, od razlaza sa Nestorom i poslije ne toliko ubedljive saradnje sa Francuzom Majklom Ljodrom, uprkos tome što su njih dvojica tokom 2011. godine osvojili četiri turnira, popularni "Ziki" ne uspjeva da pronađe pravog partnera za velike domete - gren slem titule.

Možda... Možda je rješenje u Žulijenu Benetou?

Zimonjić i Beneto sastali su se nešto prije početka Mastersa u Monte Karlu, pojavili se u francuskoj Kneževini i u finalu pobijedili braću Brajane, Majka i Boba, i to tako što su spasili sedam meč lopti!?

Kakav početak!

"Slažem se da je to iznenađenje", kaže sa osmijehom Zimonjić na početku razgovora za MONDO, dan poslije pobjede u velikom finalu.

Da li ste se nadali ovakvom uspjehu u prvom nastupu sa Benetoom?

"Pa, čovjek se uvijek potajno nada, iako sam prvi put igrao sa Benetoom. Zaista nije bilo lako s obzirom na to da sam došao iz Amerike, promijenio vremensku zonu i, još važnije, promijenio podlogu. Ali, eto... Ispalo je fenomenalno! Nas dvojica smo brzo uspjeli da se adaptiramo jedan na drugog i iz meča u meč smo igrali sve bolje".

Svi se pitaju da li ste našli pravog partnera za budućnost?

"Ono što je sada sigurno, igraćemo zajedno na Mastersima u Madridu i Rimu. Za poslije toga ćemo videti... Nadam se da ćemo do kraja godine igrati još turnira".

Rolan Garos, možda?

"Bilo bi dobro da nastupimo i u Parizu, vidjećemo, ima šanse sigurno da tako bude", ostao je uzdržan Zimonjić.

Beneto ima 32 godine i nalazi se na 32. mestu ATP liste u singlu, dok mu je titula sa vama u Monte Karlu donijela skok sa 88. na 37. mjesto u dublu. Žulijen redovno nastupa na turnirima i u pojedinačnoj konkurenciji, gdje i dalje nije "za staro gvožđe".

Koliko njegovi nastupi u singlu mogu da "smetaju" vašoj ozbiljnoj saradnji?

"Ne znam još tačno kakve su mu ambicije u singlu, ali on igra stvarno odličan tenis trenutno i može svakog da iznenadi u pojedinačnoj konkurenciji. Uostalom on je prošle nedelje bio 26. igrač svijeta, ne vjerujem da će prekidati karijeru u singlu, ali to ne mora to da bude bilo kakva smetnja našoj saradnji".

U nedjelju je bilo lijepo biti Srbin u Monte Karlu, zar ne?

"Daaa, apsolutno", ozario se Zimonjić, koji je na teren izašao nakon što je Novak Đoković prekinuo osmogodišnju dominaciju Rafaela Nadala u singlu.

"Nole i ja smo slavili u jednom danu. Mnogo mi je drago zbog Novaka. Napravio je veliku stvar pobijedivši Nadala i prekinuvši njegovu seriju na ovom turniru. Fenomenalan uspjeh! Znao da mu je ovo mnogo značilo, posebno zbog uspjeha na šljaci, jer znam koliko se 'oštri' za ovogodišnji Rolan Garos".

Da li je bilo slavlja sinoć?

"Nažalost nije, jer sam ja meč završio tek u deset uveče pod reflektorima, a jutros rano sam morao na aerodrom", rekao je Zimonjić.

Ako obojica ovako nastave, biće prilike za slavlje. Za Zikija je trenutno najvažnije da pronađe pravog partnera za ono što najbolje radi - igra dubl. Možda je baš Beneto taj...

(D. B. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC