• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Realno je da odem

Selektor rukometaša Srbije očekuje da sporazumno raskine ugovor sa RSS. "Teško je poslije neuspjeha povratiti poverenje kod javnosti i igrača".

  Vuković: Realno je da odem  Izvor: MONDO

U utorak bi trebalo da bude poznato da li rukometna reprezentacija Srbije nastavlja borbu kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa Veselinom Vukovićem, ili će do Danske pokušati da stigne sa novim seletorom.

Realnije je da Vuković u skorije vrijeme neko naslijedi na klupi "orlova".

Aktuelni selektor je u izjavi za RTS rekao da će u utorak imati sastanak sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem, s kojim bi trebalo da se dogovori o sporazumnom raskidu ugovora.

"Mislim da je realnije da dogovorimo raskid ugovora, jer je teško vratiti povjerenje javnosti i igrača poslije neuspjeha na takmičenjima koja su uslijedila poslije Evropskog prvenstva", rekao je Vuković.

On je sa "orlovima" osvojio srebro na Euru u Srbiji, a dva i po mjeseca kasnije u Alikanteu je uspio da izbori nastup na Olimpijskim igrama. Srbija u Londonu nije uspjela da se plasira u četvrtfinale, dok je na Svjetskom prvenstvu u Španiji, u januaru ove godine, eliminisana već u osmini finala.

Uprkos dobrom početku u kvalifikacijama za Euro u Danskoj, Srbija neočekivano poražena od Austrije u Gracu, dok je u revanšu u Zrenjaninu samo remizirala sa istim protivnikom, čime je ugrozila plasman na šampionat Starog kontinenta gdje bi trebalo da brani drugo mjesto.

Ako se kvalifikacije završe neuspješno, "orlovi" će postati prvi vicešampioni Evrope koji neće imati priliku da brane medalju.

U istom danu, nekadašnji švedski reprezentativac srpskog porijekla Ljubomir Vranješ je u intervjuu za www.balkan-handball.com" rekao da je spreman da sa čelnicima RSS pregovara o preuzimanju Srbije.

"Ako me neko bude kontaktirao iz Rukometnog saveza Srbije, normalno je da ću popričati sa ljudima. Srbija ima veoma dobru ekipu i igrače. U ovom trenutku, daleko sam od Srbije. Rezultate reprezentacije sam pratio iz novina, to je to. Ne mogu da kažem ništa ni o problemima, kao ni o bilo čemu drugom jer ne znam kako stvari funkcionišu. Nisam previše pratio Srbiju u posljednje vrijeme", rekao je trener njemačkog Flenzburga.

U slučaju da preuzme Srbiju ne plaši se izazova, ali je svjestan posla koji ga očekuje.

"Ko god da bude naslijedio Vukovića, imaće jako težak posao da dovede Srbiju do EURO 2014. Šta to nije moguće u sportu? Ako mene pitate, sve je moguće!" , dodao je Vranješ.

Vuković je srpsku reprezentaciju peuzeo u aprilu 2010. godine.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC