• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF: Srbi, Kosovo nije Srbija

EHF naglasio da RSS mora da pita kosovski savez za dozvolu da finalni turnir Kupa Srbije organizuje na teritoriji KiM.

  EHF: Srbi, Kosovo nije Srbija  Izvor: MONDO

Rukometni savez Srbije imao je nameru da finalni turnir Kupa Srbije organizuje na teritoriji južne pokrajine, odnosno na Kosovu i Metohiji.

Ali, izgleda da će morati da odustane od te ideje, jer nije dobio odobrenje od Evropske rukometne federacije (EHF).

Čelnici EHF nemaju ništa protiv da se srpski klubovi bore za trofej u Kupu na Kosovu i Metohiji ako na to pristane takozvana Rukometna federacija Kosova.

"Želimo da naglasimo tačku EHF Statuta (tačka 10.3 takmičenja izvan granice), gdje je jasno rečeno da mečevi van granica federacije mogu biti organizovani samo uz pristanak obje federacije kojih se to tiče i sa odobrenjem od strane Evropske rukometne Federacije", naglašeno je u saopštenju koje iz evropske "kuće rukometa" stiglo na adresu RSS.

EHF dalje "naglašava" da je Rukometna Federacija Kosova pridružena federacija, što, u skladu sa odlukom Kongresa, obavezuje sve strane koje su uključene statutima, a time i Rukometnu Federaciju Kosova, Rukometni Savez Srbije i EHF.

"Zbog navedenog, molimo vas da ili dobijete saglasnost Rukometne Federacije Kosova, ili da finale kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije. Ljubazno vas molimo da primite k’ znanju", zaključuje se u saopštenju.

Rukometni savez Srbije saopštio je potom da su u toku konsultacije sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), Ministarstvom omladine i sporta i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju oko definitivnog mjesta odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije za muškarce.

"Obavještavamo javnost da smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u kancelariji EHF-a kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i kancelariji za Kosovo i Metohiju i da ćemo odluku o mjestu odigravanja finalnog turnira Kupa donijeti nakon konsultacija i sjednice Upravnog odbora RSS. O donijetoj odluci ćemo obavijestiti kako EHF, tako i klubove učesnike završnice Kupa", navodi se u saopštenju RSS.

EHF je ranije danas upozorio RSS da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom potoku neophodna dozvola kosovskog saveza.

"Želimo da naglasimo tačku 10.3, gdje je jasno rečeno da mečevi van granica fedracije mogu biti organizovani samo uz pristanak obje federacije i sa odobrenjem Evropske federacije. Zbog toga vas molimo da ili dobijete saglasnost kosovskog saveza ili da finale Kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije", piše u saopštenju EHF.

EHF je naglasio da je kosovski savez pridruženi član, što automatski obavezuje sve strane da poštuju pravila.

Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC