• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda odbranila titulu!

Crveno-bijeli zabilježili treći trijumf u finalnoj seriji protiv vječitog rivala i sačuvali naslov državnog prvaka.

 ODBOJKA: Zvezda odbranila titulu! Izvor: MONDO

Crvena zvezda je novi – stari šampion Srbije! Crveno-bijeli su furiozno priveli kraju finalnu seriju protiv Partizana, slavili su i treću pobjedu protiv vječitog rivala, ovog puta rivalu nisu prepustili ni set – 3:0 (25:20, 25:22, 25:21).

Najbolji igrač Crvene zvezde u finalnoj seriji ali i tokom čitave sezone, Dušan Petković, po osvajanju titule je izjavio:

"Partizan je bio jako ozbiljan protivnik, nismo ih ni jednog trenutka potcijenili. Ne mislim da su igrali loše, desilo se da je moj tim, u presudnim trenucima bio bolji. To nas je krasilo ove i prošle sezone, dugo smo zajedno, imamo potrebnu stabilnost. Ne kažem da smo u svakom segmentu dominantniji od drugih ekipa, radi se o time da smo mi igrali u kontinuitetu dobro", istakao je Petković.

Crveno-bijeli su diktirali ritam u prvom setu, preciznije su servirali (prednjačio je Petković), imali više raspoloženih napadača, bolje blokirali. Potpuno su zaustavili korektora rivala, snažnog Aleksandra Minića, uz nesiguran je bio prijem Partizana i "mršavu" realizaciju napada, prednost Zvezde je bila sigurna (8:5, 16:14, 20:16, 24:19).

Snažniji otpor Partizan je pružio u drugoj dionici, koristeći i opuštanje i više grešaka u igri protivnika. Tek u završnici, preko Stoilovića i Milutinovića, crveno-bijeli su se "odlijepili" na četiri poena (22:18), međutim izabranici trenera Milana Đuričića nisu odustajali. Vezali su četiri dobre akcije crno-bijeli, uhvatili priključak ali preokret je izostao. Jakovljević je donio prvu set loptu, a iskoristio je ovu šansu Milan Perić, odserviravši as za vođstvo od 2:0 u setovima.



Zvezda je igrala sigurnije, s manjim pritiskom, manje nervoze od rivala. Igrači u crno-bijelim dresovima gubili su snagu u diskusijama sa sudijama, čestim greškama. Djelovalo je, nakon izjednačenja (11:11) da Partizan može da ostane u meču, ali uslijedio je novi odličan period igre protivnika. Odličnu partiju pružili su srednji blokeri crveno-bijelih, Ćelić i Milutinović, raspoloženi dizač Mitić rado ih je upošljavao, prednost Zvezde je rasla (16:13, 19:14, 22:17). Servis greškom Minić je braniocu titule poklonio tri meč lopte (24:21), prvu je već u narednoj akciji iskoristio Stoilović. Talentovani primač je blokom, upravo na korektoru Partizana, stavio tačku na finalnu utakmicu i slavlje crveno-bijelih je moglo da počne.

Dominirali su ove sezone crveno-bijeli u domaćem šampionatu (samo jedan poraz!), ulogu favorita potvrdili su i u finalnim okršajima sa večitim rivalom. Ekipa predvođena trenerom Duškom Nikolićem, kojem je ovo debitantska sezona za kormilom tima, potvrdila je kvalitet. Sve pohvale idu i na račun odbojkaša Partizana, koji su načinili pravi podvig plasmanom u završnicu. S početka sezone davane su ima minimalne šanse za ovakav rezultat, međutim tim je, kako je takmičenje odmicalo igrao sve bolje a na kraju, zasluženo, izborio učešće u finalu.

Kapiten Partizana, iskusni Ivan Steljić, priznaje da mu je teško pao ubjedljiv poraz u trećem meču finalne serije:

"Nije ni malo prijatno kada izgubite od vječitog rivala, bez obzira što je Zvezda najbolja ekipa u ligi, to je pokazala time što je izgubila samo jedan meč. Nemojte mi uzeti za zlo ako kažem da je Partizan ovu ekipu Zvezde napravio prošle godine, u polufinalnoj seriji. Sada smo svi očekivali da ćemo produžiti finalnu seriji, međutim nismo uspjeli. Zvezda je stvarno igrala dobro, u onim momentima kada smo imali priliku za preokret nismo dobro reagovali, nismo bili strpljivi. Treba biti realan. Čestitam Zvezdi na tituli"
, rekao je Steljić.



Crvena zvezda je odbranila titulu šampiona države, osvojila deveti naslov prvaka. Crveno-bijeli su ponovili uspjeh s kraja pedesetih godina (iz 1956. i 1957.) kada su dva puta za redom peli na najviši stepenik pobjedničkog postolja.

Trijumfom u finalu plej ofa Viner Štetiše Superlige Crvena zvezda je osvojila triplu krunu, izabranici trenera Duška Nikolića uzeli su i Superkup, Kup Srbije!

CRVENA ZVEZDA: Stoilović 12, Milutinović 8, Jakovljević 10, Mitić 4, Petković 18, Ćelić 3, Vujić (libero), Perić 1. Nisu igrali: Okolić, Gmitrović, Koprivica, Buculjević. Trener: Duško Nikolić.

PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 22, Brđović, Palibrk 5, Steljić 4, M. Nikolić 9, P. Nikolić 8, Rajković (libero), Jokanović. Nisu igrali: Popović, Pantić, Lopar, Jevtić. Trener: Milan Đuričić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC