• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Tri kluba u borbi za opstanak

Večeras na programu utakmice posljednjeg, 26. kola rukometne Premijer lige BiH. Ispali Kakanj i visočka Bosna, traži se treći putnik u niži rang.

 RUKOMET: Tri kluba u borbi za opstanak Izvor: MONDO

Uoči posljednjeg kola poznato je da će u Ligi za prvaka igrati Čelik, Konjuh i Gradačac, te učesnici regionalne SEHA lige, Borac, Sloga i Izviđač. Posljednje kolo odlučiće ko će biti prvi, Čelik ili Konjuh, dok je ekipa iz Gradačca sigurno treća. Žrijebom u Čapljini 28. aprila biće određen raspored takmičenja Lige za prvaka, koja počinje 4. maja. Naredne sezone liga bi trebala brojati 16, u odnosu na dosadašnjih 12 klubova.

Mnogo više nedoumica je u borbi za opstanak. Ono što je sigurno je da će naredne sezone u nižem rangu igrati Konjuh i Bosna iz Visokog, a ko će im se pridružiti, saznaćemo nakon utakmica 26. kola.

Kandidati za selidbu rang niže su Prijedor (33 boda), Krivaja (32) i Leotar (31). Prijedorčanima odgovara pobjeda i remi u Zavidovićima da bi obezbijedili opstanak, a u slučaju da Bosna u Visokom savlada Leotar, Trebinjci bi sigurno ispali, bez obzira na ishod meča u Zavidovićima. U slučaju trijumfa Trebinjaca, u direktnom dvoboju Krivaja i Rudar Prijedor odlučiće ko će u niži rang.

PAROVI 26. KOLA (19 časova): Čapljina - Bosna (S), Gračanica - Konjuh, Kakanj - Gradačac, Zrinjski - Čelik, Bosna (V) - Leotar, Krivaja - Prijedor, Goražde - Derventa.

TABELA: Čelik 54, Konjuh 53, Gradačac 49, Goražde 46, Gračanica 40, Bosna (S) 39, Čapljina 37, Zrinjski 36, Derventa 34, Prijedor 33, Krivaja 32, Leotar 31, Bosna (V) 28, Kakanj 6.

(B. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC