• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (Ž): Majstorica odlučuje šampiona!

Crvena zvezda savladala NIS Spartak u četvrtoj utakmici finala i zakazala peti meč u kojem će pokušati da odbrani naslov prvaka Srbije.

 ODBOJKA (Ž): Majstorica odlučuje šampiona! Izvor: MONDO

Odluka o šampionu Srbije u konkurenciji dama pašće u Beogradu! Crvena zvezda je savladala NIS Spartak u četvrtoj utakmici finalne serije - 3:0 (26:24, 31:29, 25:22) i zakazala majstoricu u kojoj će, pred svojim navijačima, pokušati da osvoji 27 titulu, četvrtu uzastopnu u klupskoj istoriji.

Bez šansi za osvajanje naslova prvaka nisu ni Subotičanke, naprotiv, pokazale su u finalnim okršajima sa crveno-bijelima da ravnopravno konkurišu za pobjednički pehar. Istina je da nisu iskoristile prednost od 2:1 u finalnoj seriji, priliku da osvoje prvu titulu u istoriji kluba imaće u petom i posljednjem ovosezonskom okršaju sa crveno-bijelima.

Zvezda je u četvrtom meču slavila trijumf maksimalnim rezultatom ali daleko od toga da je pobjeda izvojevana lako! U sjajnoj atmosferi subotičke dvorane crveno-bijele su pokazale više strpljenja, bolje su se nosile sa pritiskom i zasluženo su izborile majstoricu.

Značaj meča uticao je na kvalitet izdanja obje ekipe u prvom setu četvrtog meča finalne serije. Viđeno je dosta grešaka, nijanse su prevagnule na stranu Spartaka, pa su domaće odbojkašice imale prednost na oba tehnička tajm auta. Subotičanke su u drugom dijelu početne dionice diktirale ritam (19:14), imale pet poena prednosti (21:16), međutim nisu izdržale novi nalet crveno-bijelih. Gošće su vezale osam poena, u neizvjesnoj završnici čak su spasile i set loptu rivala, pa dobile ovaj dio meča na razliku – 26:24.

Po sličnoj matrici igran je i drugi set, s početka je Zvezda imala prednost do dva, tri poena, potom je Spartak okrenuo rezultat u svoju korist (16:14, 18:15) i izgledalo je da je na dobrom putu da osvoji ovu dionicu ( 21:17). Ipak, uslijedio je još jedan neizvjestan finiš, uz mora se priznati, mnogo dobrih akcija na obje strane terena. U maratonskom nadigravanju Subotičanke nisu iskoristile tri set lopte, Zvezda je bila preciznija u tim trenucima meča, naročito na servisu, zbog nesigurnog prijema izostao je napad kroz sredinu domaćeg tima, a crveno-bijele su znale da iskoriste sve manjkavosti rivala i poslije 36 minuta igre duplirale su vođstvo u setovima – 31:29.

Neizvjesno je bilo i u trećem, ispostaviće se posljednjem periodu meča. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, u trenucima odluke, crveno-bijele su ponovo bile preciznije, Milovićeva je samouvjereno dirigovala igrom svog tima, a odlično su je pratile Kecmanova i Bjelica.

Zvezda je zasluženo izborila peti meč finalne serije koji se igra u petak, 26. aprila od 18 časova, u beogradskoj dvorani Šumice.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC