• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Redar poginuo na trci u Kanadi (VIDEO)

Radnik volonter izgubio život pod točkovima dizalice koja je uklanjala bolid sa staze tokom trke Formule 1 u blizini Montreala.

 F1: Redar poginuo na trci u Kanadi (VIDEO) Izvor: MONDO

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kanade odnijela je jedan život.

U završnici trke poginuo je redar volonter dok je sa još nekoliko kolega ukljanjao bolid Zaubera Estebana Gutijereza, koji je ostao na stazi.

U saopštenju Međunarodne automobilske federacije (FIA) stoji da je pokretna dizalica u posljednjem, 70. krugu trke podigla bolid kako bi ga uklonila sa staze, kada je redaru koji je bio prisutan ispao radio prijemnik za komunikaciju. On se sagnuo da ga pokupi, sapleo se pa je pao pod točkove krana. Vozač, koji je upravljao dizalicom, nije imao šanse da ga vidi.

Video


Redar, koji je davao znake života poslije nesreće, hitno je helikopterom prebačen u obližnju bolnicu "Sveto srce", ali ljekari nisu uspjeli da mu spase život. Nekoliko sati po dolasku u bolnicu je preminuo.

Žak Bušar, šef medicinskog tima, koji je pružio prvu pomoć povrijeđenom radniku, izjavio je da je preminuli volonter, star 38 godina, koji je bio angažovan na trci posljednjih 10 godina.

FIA je povodom nesrećnog događaja izrazila najdublje saučešće porodici i prijateljima nastradalog, što je kasnije učinio putem Twittera i Esteban Gutijerez, čiji su bolid radnici uklanjali kada je došlo do tragedije.

To nije prva pogibija redara na stazi "Žil Vilnev". Na trci 2001. život je takođe izgubio radnik od udarca gume, koja je spala sa bolida tokom sudara Ralfa Šumahera i Mihaela Šumahera. Bolid se velikom brzinom zakucao u zaštinu ogradu pored staze iza koje je stajao redar Grejem Beveridž, a gume i krhotine sa automobila su je probile i zadale smrtonosne udarce redaru.

(MONDO, foto: Beta/AP/Tom Boland)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC