• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U RK Borcu optimisti pred duel sa Lovćenom

Novu sezonu SEHA lige, koja će ubuduće nositi naziv Gasprom Južni tok liga, rukometaši Borca m:tel otvaraju utakmicom protiv Lovćena.

 U RK Borcu optimisti pred duel sa Lovćenom Izvor: MONDO

Banjalučani u duel sa crnogorskim šampionom Lovćenom sa Cetinja ulaze oslabljeni neigranjem povrijeđenih Mirka Mikića i Branislava Obradovića, dok još uvijek nije poznato da li će Igor Rađenović biti spreman za Crnogorce.

"Uz sve organizacione probleme u klubu, zadesile su nas i povrede. Naročito se to odnosi na utakmice koje smo igrali u Novom Sadu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Protiv austrijskog prvaka Alple HC Hard Mikić je slomio nos, dok je Nemanja Bezbradica razbio arkadu. Bezbradica je uspio da se oporavi i on će sigurno biti u sastavu, dok će izostati Mikić i Obradović, koji od ranije vuče povredu kostiju lica i moraće da pauzira još mjesec dana. Problem nam stvara i povreda Rađenovića, kojem je stradao mišić noge, a na večerašnjem treningu odlučiću da li ću moći da računam na njega", jada se trener bh. šampiona Bojan Crnomarković.



Ipak, uprkos svim problemima, Crnomarković je optimista.

"Lovćenu ćemo se suprotstaviti sa mladim sastavom, a jedini iskusniji igrač je kapiten Srđan Trivundža. Neće nam biti lako, ali optimista sam. Vjerujem u ove mlade momke, siguran sam da će pružiti svoj maksimumi dati sve od sebe da se banjalučkoj publici predstavimo u što boljem svjetlu".



Kapiten Banjalučana Srđan Trivundža pohvalio je dobru atmosferu u klubu.

"Već na početku priprema bilo je jasno kakva će atmosfera vladati ove godine u Borcu. Mladi igrači koji su se priključili ekipi sigurno su shvatili svoj dolazak u Borac veoma ozbiljno i na najbolji način odrađuju zadatke koje je pred njih postavio trener Crnomarković. U zadnje vrijeme poremetile su nas povrede, ali i one su sastavni dio sporta. Kvalitetno smo radili pod palicom profesora Borka Petrovića i Bojana Crnomarkovića, koji su najzaslužniji što ne razmišljamo o problemima koji nas prate. Oni su ti koji na treningu održavaju pozitivnu atmosferu", rekao je Trivundža.

Jedan od najiskusnijih igrača u redovima "crveno-plavih" nada se da će se mlada ekipa Borca na pravi način suprotstaviti rukometašima Lovćena.

"Nadam se da ćemo u predstojećoj utakmici pružiti naš maksimum. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Mladi momci pokazuju svoj kvalitet, iako su možda u pripremnim utakmicama, na turnirima u Doboju, a zatim i u Novom Sadu bili u grču. Međutim, pred domaćom publikom u našem Boriku siguran sam da će pokazati svoje pravo lice. Optimista sam i nadam se pozitivnom rezultatu", poručio je Trivundža.

Kada je riječ o aktuelnoj situaciji u klubu, predsjednik Upravnog odbora Željko Vasilić istakao je da Borac i dalje prate raznorazni problemi.

"Poznato je da smo klub preuzeli u teškom trenutku, sa nagomilanim dugovima. Dolaskom novih ljudi, situacija u klubu se popravila, a pojavio se entuzijazam kod svih nas. Imamo povjerenje u igrače i stručni štab i uvjereni smo da će ubuduće stanje biti mnogo bolje nego što je sada. Svi znate da imamo ogromnih finansijskih problema, ali očekujemo od Grada i svih naših sponzora da usmjerimo Borac na pravi put, odnosno da pomognemo klubu da se vrati normalnom funkcionisanju", naglasio je Vasilić i dodao da je klupski račun aktuelnog šampiona i osvajača Kupa BiH i dalje blokiran, ali se uveliko radi na njegovom deblokiranju.



Sportski direktor Borca Nebojša Golić naglasio je da će Borac u podmlađenom sastavu ove sezone nastupiti u regionalnom takmičenju, tako da je teško prognozirati koji je realni domet mlade ekipe.

"Teško je reći kakva su naša očekivanja u SEHA ligi. Mi u ovom trenutko spašavamo Rukometni klub Borac. Ljudi koji su ušli u čitavu priču oko spašavanja kluba vole Borac, to su djeca Borca i sve ćemo učiniti kako bi ostvarili naš cilj. Nastojimo da klub dovedemo do normalnog funkcionisanja. Kasno smo počeli pripreme, veliki broj igrača iz prošle sezone nas je napustio, a svega četiri iskusnija igrača su ostala", rekao je Golić.



On se još jednom zahvalio svim igračima i stručnom štabu što su ostali uz Borac u trenutku kada je klubu bilo najteže.

"Najvažniji dio priče o Rukometnom klubu Borac su naša djeca, odnosno igrači i stručni štab. Mi sa strane smo tu da pomognemo koliko možemo. Naši klinci se prvi put susreću sa ovakvim takmičenjem, što se vidjelo u Doboju na TV turniru šampiona, kao i u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Novom Sadu. Tim mladim momcima u ovom trenutku podrška je najvažnija, kako bi što prije stekli iskustvo i dostojno predstavljali RK Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku", poručio je Golić.

I u timu sa Cetinja bilo je mnogo promjena, kako u organizacionom, tako i u igračkom i trenerskom kadru.

"Sve su to razlozi zbog kojih oba kluba u novu sezonu ulaze nedovoljno pripremljeni. I u Borcu je tokom ljeta bilo određenih problema, a na nama je ispoljimo veliko strpljenje, kako bi oba kluba funkcionisala na nivou prethodne sezone. Zbog toga će ova utakmica biti veoma zahtjevna za obje ekipe, jer bi pobjeda mnogo značila i jednim i drugim, prije svega na podizanju samopouzdanja za nastavak sezone. Uradićemo sve kako bi se zadovoljni vratili iz Banjaluke", poručio je proslavljeni rukometni trener iz Goražda Kasim Kamenica, koji će od ove sezone sjediti na klupi RK Lovćena.

Kapiten Lovćena Igor Marković vjeruje da njegov tim novu sezonu može započeti pobjedom.

"Bilo je velikih promjena u našoj ekipi i još nismo dovoljno uigrani. Znamo da je uvijek teško igrati u Boriku, ali se nadam da imamo kvalitet da startujemo sa tri boda, koja bi nam mnogo značila za utakmicu sa Metalurgom u Gasprom Južni tok ligi i put za Izrael, gdje ćemo igrati sa Makabijem u kvalifikacijama za Kup EHF-a", rekao je Marković.

Meč Borca i Lovćena igra se u sportskoj dvorani Borik u subotu sa početkom od 18 časova. Novost od ove sezone je da će se naplaćivati ulaznice za utakmice Gasprom Južni tok lige. To je bio zahtjev organizatora Lige, a u RK Borac odlučili su da cijene ulaznica budu simbolične - koštaće svega dvije marke.

1. KOLO GASPROM JUŽNI TOK LIGE:
Nova sezona Gasprom Južni tok lige počela je u četvrtak utakmicom Meškov - Tatran. Gosti iz Prešova bili su upsješniji i slavili rezultatom 30:28. U subotu su na programu tri meča, a posljednji duel u ovom kolu biće odigran u utorak.

U četvrtak:
Meškov Brest - Tatran Prešov 28:30

Subota:
Borac m:tel - Lovćen (18 časova),
Partizan - Vojvodina (18),
Metalurg - Vardar (20.15),

U utorak:
Zagreb Croatia Osiguranje - Nekse (18).

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC