• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Buđenje Srpkinja, savladana Češka

Odbojkašice Srbije savladale su Češku (3:0), u drugoj utakmici D grupe Evropskog prvenstva.

 ODBOJKA: Buđenje Srpkinja, savladana Češka Izvor: MONDO

Vratile su se Srpkinje na pobjednički kolosjek! Zabilježile su prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu, nadigrana je Češka, 3:0 (25:21, 26:24,25:23). Uspjele su naše odbojkašice da zaborave nesrećni i neočekivani poraz od Bugarske na startu takmičenja, osvojile su vrijedna tri boda i ostale u igri za plasman u četvrtfinale .

Nisu briljirale ni na drugom meču na Evropskom prvenstvu aktuelne šampionke Starog kontinenta. Samo u prvom setu su Srpkinje dominirale, Čehinje su bile ravnopravan rival u nastavku, međutim kada se lomio rezultat do izražaja je dolazio kvalitet našeg tima, a prevaga je najčešće bila sjajna Jovana Brakočević.

Tečna i tačna je bila igra Ognjenovićeve i drugarica na startu meča. Diktirale su ritam u prvom setu, imale prednost na oba tehnička tajm auta. Prijem je solidno funkcionisao, servis takođe, nisu Čehinje imale rešenja za našeg korektora, Jovanu Brakočević. Nisu igrale izabranice selektora Trezića sa sto odsto mogućnosti, evidentan je bio umor od dugog i iscrpljujućeg meča prethodnog dana, ali i jakog turnira na kojem su učestvovale prije dolaska u Njemačku.

U nastavku su Čehinje zaigrale agresivnije, preciznije u napadu. Povele su 7:3 i prednost od dva, tri poena, čuvale do kraja ovog dijela utakmice. Napravile su, preko Krsmanovićeve i Brakoćevićeve, naše djevojke brejk, preuzele vođstvo (19:18, 21:20, 23:21) ali rival se nije predavao. Poen za poen se igralo u finišu seta, drugu set loptu iskoristile su Srpkinje za vođstvo od 2:0 u setovima, asom je Brakočevićeva stavila tačku na drugu dionicu meča.

Identičan tok imao je i treći set, Čehinje su imale rezultatski višak (9:6, 12:9, 16:13, 20:19), naš tim je jurio prednost rivala i stigao u finišu seta. Preokret je bilo djelo srednjaka Krsmanovićeve i ponovo odlične Brakočevićeve. Tri meč lopte imale su naše reprezentativke i treću su iskoristile, smečovala je Nataša Krsmanović, za prvi i maksimalan trijumf na Evropskom prvenstvu.

Srbija treći meč u D grupi igra u nedjelju, protiv Poljske, utakmica počinje u 18 časova, uz direktan prenos na RTS.

SRBIJA: Brakočević 25, Krsmanović 13, Molnar 3, Ognjenović 3, Nikolić 8, Rašić 10, Ćebić (libero), Malagurski. Nisu igrale: Živković, Malešević, Veljković, Bjelica. Selektor: Zoran Terzić.

ČEŠKA: Kosanjova 8, Hvaličkova 23, Monconi 7, Vanzurova 7, Plčotova 1, Vincurova, Jasova (libero), Hodanova 1 , Pastulova 6, Dostalova 1. Nisu igrale: Smutna, Mlejnkova. Trener: Karlo Parisi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC